Flere vil læse på Cphbusiness: Især finansuddannelser er populære

Cphbusiness havde ved årets kvote 1-ansøgningsfrist modtaget 2.725 førsteprioritetsansøgninger til erhvervsakademiuddannelserne og finansbachelor. Det er endnu flere end i rekordåret 2020, og særligt de finansielle uddannelser går frem.

05. juli 2021

Ved kvote 1-ansøgningsfristen den 5. juli klokken 12.00 havde Cphbusiness modtaget 2.725 førsteprioritetsansøgninger og 7.950 ansøgninger i alt til erhvervsakademiuddannelserne og professionsbacheloruddannelsen finansbachelor.

Det er 1% førsteprioritetsansøgninger og i alt cirka 2% ansøgninger flere end i 2020.

– Vi er enormt glade og stolte over, at så mange unge har kigget i Cphbusiness' retning. Det er stærkt, at antallet af ansøgninger er steget – særligt set i lyset af, at vi modtog rekordmange ansøgninger sidste år, siger uddannelsesdirektør Line Louise Hansen fra Cphbusiness.

Fuld fart på finansielle uddannelser

Fremgangen i ansøgninger har især været stor på Cphbusiness' finansielle uddannelser, hvor erhvervsakademiuddannelsen finansøkonom og professionsbacheloruddannelsen finansbachelor er de to højdespringere.

Finansøkonomuddannelsen i København har i år fået 728 førsteprioritetsansøgere, og finansbacheloruddannelsen har fået 442, hvilket er henholdsvis 13,5% og 43,5% flere end i 2020.

Bo Steen Larsen er områdechef for Økonomi og Finans på Cphbusiness, og han ser frem til, at endnu flere studerende skal klædes på til en karriere i den finansielle sektor.

– Der er generelt lav ledighed i finanssektoren, og de nyeste prognoser viser, at der vil være stor efterspørgsel på vores dimittender mange år frem. Så jeg glæder mig på de kommende studerendes vegne og er begejstret for, at så mange har søgt ind, siger han.

Han peger på muligheden for at komme direkte i arbejde efter uddannelserne som en af årsagerne til den store fremgang.

– Gode jobmuligheder og en høj løn er attraktivt for mange. Og det, tror jeg, er grunden til, at flere og flere unge får øjnene op for vores finansuddannelser, siger Bo Steen Larsen.

Uddannelserne finansøkonom og finansbachelor giver adgang til jobs inden for ejendomsmægler-, bank-, ejendomsadministrations-, revisions- og forsikringsbranchen.


Få et overblik over alle søgetallene den 5. juli klokken 12.00 her: Ansøgerstatistik den 5. juli 2021


Får kompetencer, som erhvervslivet har mere brug for end nogensinde

Sidste års ansøgningsrekord kom i kølvandet på coronakrisen, hvilket ifølge uddannelsesdirektør Line Louise Hansen gør dette års fremgang endnu mere imponerende.

– I 2020 mistede mange unge muligheden for at rejse ud i verden eller få job under et sabbatår på grund af de mange nedlukninger. De muligheder er ved at være tilbage, og alligevel vælger de unge os til, siger hun.

Lyset for enden af coronakrisen gør desuden, at fremtiden ser ekstra spændende ud for de nuværende og kommende studerende, mener uddannelsesdirektøren:

– Erhvervslivet har brug for dimittender som vores, der kommer med gåpåmod og et innovativt mindset. Flere sektorer har været underdrejet og skal genopbygges, ligesom nye forretningsmodeller skal udvikles. Det er netop noget, som mange af vores studerende får kompetencer til, så de bliver uden tvivl attraktive for virksomhederne, siger hun.

I alt har Cphbusiness haft en fremgang på 152 ansøgninger sammenlignet med sidste år. Den 28. juli modtager ansøgerne svar på, om de er optaget.


Læs om Cphbusiness' fuldtidsuddannelser på cphbusiness.dk her: Erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser | Cphbusiness