Markedsføringsøkonom vinder stor filmpris

Den prisvindende VR-film Nattens ende er produceret af Mikkel Skov, der har læst markedsføringsøkonom på Cphbusiness.

19. november 2021

Nattens ende er en dansk virtual reality-film, der er instrueret af David Adler og produceret af Mikkel Skov, dimittend fra erhvervsakademiuddannelsen markedsføringsøkonom på Cphbusiness. Filmen vandt i september prisen for Bedste narrativ for virtual reality ved dette års filmfestival i Venedig i Italien.

Nattens ende handler om manden Josef, der fører seeren gennem sine smertefulde minder om en nat i 1943, hvor han flygtede fra det nazibesatte Danmark mod sikkerhed i Sverige. Som seer er man placeret i en robåd sammen med Josef og sejler som tilskuer gennem hans minder, mens han fortæller om, hvordan han med nød og næppe undslap de tyske soldater, og hvordan han kæmpede for at få sin familie med. 

VR-filmen sigter efter at give en førstehåndsoplevelse af at være på flugt og belyse den skyld, som flere flygtninge føler over at have overlevet uden at have fået hele familien med.

Filmens stil er baseret på et mix af flere forskellige animationsstilarter, der skaber et collagelignende 3D-univers. Nattens Ende er baseret på virkelige beretninger fra besættelsen.

Premiere i Danmark

Nattens ende havde premiere under spillefilmfestivalen CPH PIX WEEKEND den 13. og 14. november, hvor den kunne ses i Grand Teatret. For at skabe et fordybende rum fik alle seere uddelt et VR-headset og høretelefoner.​​

– Nattens ende er et værk, som oprindeligt er udviklet til et installationssetup, hvor én person ser filmen ad gangen, og da vi startede produktionen, var det utænkeligt, at filmen kunne være 50 minutter lang, og at den kunne blive vist i biografen. Men nye teknologiske muligheder har nu skabt fundamentet for en nødvendig udforskning af VR-oplevelsernes møde med publikum i biografen hos Grand Teatret. Vi glæder vi os meget til at kunne give det danske publikum denne unikke mulighed for at møde filmen – ikke én ad gangen, men sammen og samtidigt, siger producer Mikkel Skov.

​​​Både Mikkel Skov og instruktør David Adler var til stede ved hver visning i Grand Teatret for at introducere filmen og svare på spørgsmål bagefter. Nattens ende vandt også hovedprisen på CPH PIX WEEKEND.

Læs flere af vores karrierehistorier.