Maria Zoey Sommer er Årets Entreprenørskabsunderviser 2023

DM i Entreprenørskab bød på hæder til lektor på Cphbusiness, Maria Zoey Sommer, som vandt prisen Årets Entreprenørskabsunderviser 2023.

02. juni 2023

- Jeg er overvældet og taknemmelig og føler, at det er en kæmpe anerkendelse af alt det, jeg prøver at gøre for at få mine studerende godt i mål med at forstå, hvor meget det kræver at gå fra idé til lancering. Det ser ud til, at det er lykkedes, og de er i hvert fald glade for det.

Sådan siger lektor Maria Zoey Sommer, der torsdag den 1. juni kunne træde op på scenen i den gamle børssal i København og modtage prisen som Årets Entreprenørskabsunderviser 2023.

Eminent til at kombinere teori og praksis

Fonden for Entreprenørskab uddeler prisen , men det er studerende, der har indstillet de nominerede.

- Jeg kan forsikre jer om, at vi har modtaget nogle fantastiske indstillinger, og de har været meget rørende at læse, sagde forsknings- og programchef ved Fonden for Entreprenørskab, Pernille Berg, inden hun afslørede årets vinder.

De studerende har i deres indstillinger af Maria Zoey Sommer blandt andet skrevet:

- Hun er virkelig god til at lade os lære af andre uden for Cphbusiness. Hun har arrangeret mange events og møder, som har inspireret os og givet os nye færdigheder.

- Hun er oprigtigt interesseret i vores projekter.

- Hun har udstyret mig med en værktøjskasse, jeg kan bruge til at starte egen virksomhed, og så er hun eminent til at kombinere teori og praksis.

Det største drive

Og det er da også de studerende, der er omdrejningspunktet for Maria Zoey Sommers virke som underviser, fortæller hun.

- Siden jeg startede på Cphbusiness, har det været mit allerstørste drive at sørge for at lære de studerende ikke at begå de fejl, jeg begik, da jeg selv var entreprenør, siger Maria Zoey Sommer.

Hun underviser studerende på professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship på Cphbusiness Lyngby, og her prøver hun at lære dem altid at have et entreprenant mindset. Fx gennem deltagelse i Fonden for Entreprenørskabs Startup Programme, som DM i entreprenørskab er kulminationen på.

- Det har løftet de studerendes læring til et niveau, hvor de virkeligt har forstået, hvor meget det kræver at gå fra idé til lancering, at de har været med i Startup Programme, og at vi i det her semester har gjort det obligatorisk på første semester, siger Maria Zoey Sommer.

Se Maria Zoey Sommers LinkedIn-opslag, hvor hun fortæller om at have stået på selvsamme scene i 2009: Maria Zoey Sommer | LinkedIn

Cphbusiness stærkt repræsenteret

DM i Entreprenørskab er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab, og selvom det ikke blev til medaljehøst blandt studerende fra Cphbusiness, så var erhvervsakademiet stærkt repræsenteret.

Fra Cphbusiness deltog virksomhederne :

  • Stå stærkere, i kategorien Service Innovation
  • TabTales, i kategorien Social Entrepreneurship
  • TreatYou, i kategorien Service Innovation
  • Isy, i sporet Grow Up

Cphbusiness vandt også prisen for Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution.

Læs mere her: Cphbusiness er Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution 2023