- Jeg tog til Madrid, fordi jeg godt kan lide at rejse

Læs underviser Carsten Buhls rejsebrev fra Madrid, hvor han har besøgt to studerende fra Cphbusiness, der er på udveksling.

08. december 2016

Af adjunkt Carsten Buhl

- Jeg tog til Madrid, fordi jeg godt kan lide at rejse.

Det siger Frederik Beth. Han er 21 år og marketing management-studerende fra Cphbusiness Søerne. Han er på tredje måned på udveksling i Madrid på Universidad Rey Juan Carlos, der har over 40.000 studerende.

- Vi bliver udfordret på mange andre måder end derhjemme, fortæller 22-årige Simone Hanfmann, der ligesom Frederik Beth er på udveksling gennem Erasmus-programmet, og fortsætter:

- Timerne er meget anderledes. Noget af indholdet i undervisningen er det samme som hjemme, men vi bliver udfordret på en anden måde, siger hun og uddyber:

- Vi skal for eksempel lave en marketingplan fra start til slut og afslutte med at lave en videopitch til virksomhedens direktion.


Forelæsning på Universidad Rey Juan Carlos, der er et 20 år gammelt universitet med over 40.000 studerende.

En spændende og anderledes hverdag

Simone Hanfmann og Frederik Beth er glade for, at de planlagde deres undervisning hjemmefra, selvom de også blev nødt til at tilpasse sig, da de først var kommet til Madrid. Blandt andet skulle de vænne sig til prøveformen i Spanien.

- Mange af prøverne er multiple choice uden hjælpemidler. Det er vi ikke helt vant til hjemmefra. Det er selvfølgelig anderledes, siger Frederik Beth.

Simone Hanfmann og Frederik Beth fortæller om en spændende dagligdag, hvor de har valgt at bo sammen med fire andre studerende i en lejlighed i Madrids centrum. De fortæller om oplevelser og overraskelser og om sproget, som er en udfordring.

- De lokale kan ikke så meget engelsk, så det spansk, vi havde på handelsskolen, bliver virkeligt brugt, siger Simone Hanfmann.

- Vi kan varmt anbefale at tage et semester i udlandet som en del af sine studier, fortæller Frederik Beth.

- Man lærer en masse om andre ting end studiet og får et nyt perspektiv på Danmark og på vores uddannelse derhjemme, slutter Simone Hanfmann og sætter tænderne i dejlig tapas på en lille, hyggelig restaurant sammen med Frederik Beth i Madrids historiske centrum.


Erasmus-studerende Simone Hanfmann og Frederik Beth fra Cphbusiness på Plaza del Sol i Madrid.