International Week gav nye perspektiver

Gæsteundervisere gjorde studerende fra Cphbusiness klogere på temaerne Brexit, Sydeuropa og Østeuropa og Baltikum, da der var International Week fra den 21. til 23. februar.

02. marts 2017

- Man får en masse ny viden, som man kan bruge i forhold til sin uddannelse, siger Heidi de Teilmann, der studerer Marketing Management på Cphbusiness.

Hun er en af de cirka 130 studerende, der deltog i International Week, som Cphbusiness Søerne stod for fra tirsdag den 21. februar til torsdag den 23. februar 2017.

International Week på Cphbusiness Søerne havde fokus på de tre temaer:

  • Storbritannien: Brexits indflydelse på erhvervslivet
  • Sydeuropa: Behovet for reformer og forretningsmuligheder
  • Østeuropa og Baltikum: Udfordringer for forbrugere - og kan vi tjene penge der?

Fire udenlandske gæsteforelæsere gav de studerende indblik i temaerne.

- Det er et fedt initiativ. Jeg synes, at det er megaspændende at deltage i og høre fra folk, der kommer fra de lande. Det gør det superinteressant, fortæller studerende Nicolai Engel Olufsen fra Marketing Management.

Gæsteunderviser fra England fortalte om konsekvenserne af Brexit

Idéen med International Week er at give de studerende et internationalt perspektiv gennem blandt andet udenlandske gæsteforelæsere, cases og eksempler fra virkeligheden uden for Cphbusiness.

Lektor Noah Karley fra Lord Ashcroft International Business School, Anglia Ruskin University i England fortalte om Brexits indflydelse på erhvervslivet.

- En af de største udfordringer, specielt for virksomheder i servicesektoren, er, om de kan få den kvalificerede arbejdskraft, som de har brug for, hvis man forlader EU, siger han.

- I øjeblikket afventer mange, for ingen ved, hvad der præcis kommer til at ske. Derfor venter flere virksomheder med at flytte eller investere yderligere. Der er 90 procent chance for, at et exit kommer til at ske, men det betyder også, at der er en lille sandsynlighed for, at det ikke sker, fortæller Noah Karley.


Lektor Noah Karley fra Lord Ashcroft International Business School, Anglia Ruskin University i England.

Han har følgende budskab til studerende, der interesserer sig for forretning:

- De klogere studerende ser nye muligheder og arbejder med dem på en smart måde, lige meget hvad der sker. Hvis de studerende er kreative, kan Brexit være en positiv ting.

Spændende og mere overskueligt

De studerende satte pris på Noah Karleys oplæg om Brexit.

- Brexit har betydning for international handel og handelsbarrierer, som vi beskæftiger os med på vores uddannelse. Her hørte vi fra en, der arbejder med og har specialiseret sig i netop de emner, så det var spændende, siger Mathias Hagelund, der studerer international handel og markedsføring.

- Det blev meget mere overskueligt, hvilke muligheder Storbritannien har. Han opfatter Brexit på en anden måde, fordi han lever der, fortæller studerende Isabelle Juncker fra samme uddannelse.

- Brexit foregår lige nu, og det kan være et svært emne at sætte sig ind i, fordi der er så mange usikkerheder. Så at få input fra en, der ved, hvad han snakker om, det giver noget helt andet, siger Nicolai Engel Olufsen.

Den portugisiske ambassade og den estiske virksomhed Tavex deltog også i International Week.