Finalisterne til Årets Cphbusinesspraktik 2019 er fundet

De fem finalister til Årets Cphbusinesspraktik er fundet blandt 59 indstillinger fra tidligere og nuværende studerende, der har været i praktik det seneste år.

15. april 2019

Tak til alle de studerende, som har indstillet deres praktik til Årets Cphbusinesspraktik!

I løbet af marts måned har 59 studerende indstillet deres praktikvirksomhed til Årets Cphbusinesspraktik 2019, og de indstillinger er gennem et fagpanel af praktikvejledere på Cphbusiness blevet skåret ned til de endelige fem, der nu er i finalen.

De fem finalister

De fem finalister er:

 • Alfonso Soto Antúnez, marketing management, Architectmade
 • Nadja Elisabeth Brehmer, markedsføringsøkonom, GroupM
 • Karl Emil Hjuler Kofod, serviceøkonom, An Agency
 • Caroline Fischer Larsen, finansbachelor, Söderberg & Partners
 • Asger Helby Petersen, finansøkonom, Spar Nord København

Fælles for alle praktikophold er, at praktikanten og praktikvirksomheden har været det helt rette match for hinanden, og at der i løbet af praktikken har været en klar sammenhæng mellem teori fra skolebænken til praksis i virksomheden.

- Ved dette års kåring af de fem bedste praktikforløb på Cphbusiness har vi dog også kunnet spore en yderligere tendens, nemlig at de studerende forbinder praktikken med meget mere end den ugentlige arbejdsindsats, siger Sabrina Speiermann, centerchef for Cphbusiness Studie og Karriere.

Der er nemlig flere aspekter af arbejdslivet, der er vigtige. Og det oplever man ikke mindst som praktikant, fortæller hun.

- Det sociale samvær med kollegerne, følelsen af at gøre en forskel, ikke bare fagligt, men også på det menneskelige plan, spiller en stadig større rolle for praktikanterne. Det er noget, som virksomhederne nok bør være opmærksomme på i deres fremtidige rekruttering af nye unge medarbejdere.

Vinderen af Årets Cphbusinesspraktik findes den 24. april 2019 og offentliggøres snarest derefter.

Vinderen går videre til den nationale finale, hvor vindere fra alle landets erhvervsakademier dyster om prisen Årets Erhvervsakademipraktik i Børssalen i København den 28. Maj.

Mød finalisterne

I listen nedenfor kan du møde alle de fem finalister og blive klogere på hver deres praktikforløb.

 • Alfonso Soto Antúnez, marketing management, Architectmade


  Navn: Alfonso Soto Antúnez

  Uddannelse: Marketing Management

  Praktiksted: Architectmade

  Alfonso Soto Antúnez skriver blandt andet i sin indstilling:

  I have been working in hospitality for more than 6 years in Austria, Switzerland and Spain, having worked with different types of managers and in international teams. I never felt so welcome and respected as I did at this Danish design company.

  I never feel alone as everyone is willing to support me as another team member. I find it exciting to be given a project where I will be fully in charge of the Spanish market.

  Before I started my internship I could not imagine that my knowledge curve and personal development could skyrocket as it is doing right now.
  Aside from this, as my colleagues know that I am learning Danish they help me every day to practice it to feel part of the company. This has made me want to apply for the Top-up and do it fully in Danish. I do not think I would have thought about it if it were not because of my internship.

  Hos Architectmade har de kun rosende ord at beskrive praktikforløbet med.

  - Alfonso har gjort rigtig stort indtryk, fordi han er så dygtig, og han vil så gerne. Vi samarbejder rigtig godt og er meget ens på mange punkter rent struktureringsmæssigt. Det har været en positiv overraskelse, og han har været den bedste praktikant, vi har haft hidtil. Vi er virkelig imponerede, siger Lena Sørensen, der er Management Assistant hos Architectmade og var Alfonso Soto Antúnez’ praktikkontakt.

  Architectmade har givet ham meget ansvar, og det er i høj grad hans egen fortjeneste, fortæller Lena Sørensen.

  - Jeg føler, at jeg kan regne fuldkommen med Alfonso og at det, han gør, er det rigtige at gøre. Det er skønt, at man kan stole hundrede procent på, at han gør det rigtige. Men det har meget med hans personlighed at gøre, at han er den type, som vil det og går lige efter det, siger hun.

  Cphbusiness' fagpanel af praktikvejledere har udvalgt Alfonso Soto Antúnez' praktikophold til finalen med følgende begrundelse:

  Alfonso har gennemført sin praktik hos Architechtmade. Alfonso har arbejdet i Østrig, Schweiz og Spanien med forskellige slags ledelsesmåder, men aldrig har han følt sig så velkommen og ligeværdig som hos denne danske virksomhed Architechtmade.

  Fra dag ét blev Alfonso inddraget i de daglige opgaver som en ligeværdig medarbejder. Architechtmade sørgede for et veltilrettelagt praktikforløb med passende udfordringer. Alfonso fik med sin spanske baggrund bl.a. ansvar for det spanske marked. Med denne anerkendelse fik Alfonso styrket sin faglige selvtillid, og Architechtmade gjorde endda noget ud af Alfonsos integration ved at øve dansk med ham, så han nu føler sig så sprogligt stærk, at han vil søge top-up professionsbacheloruddannelse på dansk hos Cphbusiness.

 • Nadja Elisabeth Brehmer, markedsføringsøkonom, GroupM


  Navn: Nadja Elisabeth Brehmer

  Uddannelse: Markedsføringsøkonom

  Praktiksted: GroupM

  Jeg blev mødt af de sødeste og velbegavede mennesker, jeg længe har mødt. Mit team var virkelig klar på at lære mig op og følge min rejse. Især min praktikansvarlig gjorde et kæmpe indtryk. Vi kom vildt godt ud af det sammen, og hun kunne mærke, når jeg var klar til at få flere og mere udfordrende opgaver.

  Jeg blev hurtigt meget selvstændigt kørende, og som månederne gik, blev jeg lynhurtigt knivskarp til strategiudvikling, kampagneplanlægning, opsætning af dem i Google Ads, eksekvering af kampagnerne og effektmåle for at finjustere og tilpasse dem.

  Sådan skriver Nadja blandt andet om sit praktikophold i sin indstilling til Årets Cphbusinesspraktik 2019.

  Hos GroupM har de været glade for at have Nadja som praktikant. Især hendes iver efter at dygtiggøre sig, bliver fremhævet.

  - Nadja er et godt eksempel på den type praktikanter, vi søger i GroupM. I de måneder vi har haft Nadja som praktikant i huset, har hun konstant vist stor nysgerrighed, proaktivitet og villighed til at lære og hjælpe, hvor hun kunne, siger Christine Wegener, der er Talent Officer hos GroupM.

  - Nadja har taget et aktivt valg om, at hendes praktikforløb skulle være et læringsforløb med stort fokus på, at hun kunne udvikle sine faglige kompetencer indenfor digital marketing og bureaubranchen, fortæller Christine.

  Praktikopholdet blev udvalgt af Cphbusiness’ fagpanel med følgende begrundelse:

  Fra dag ét blev Nadja inddraget i de daglige opgaver som en ligeværdig medarbejder. GroupM havde et tilrettelagt oplæringsforløb på 14 dage, som inkluderede sociale og faglige elementer. GroupM sørgede for et veltilrettelagt praktikforløb med passende udfordringer såvel fagligt som personligt for Nadja. Nadjas kontaktperson var især god til at lære fra sig og havde en god føling for, hvornår Nadja var klar til noget nyt.

  Nadja har videreudviklet de kompetencer, hun opnåede på Cphbusiness og føler sig nu knivskarp i forhold til markedsføring.

  Det er derfor i høj grad GroupMs fortjeneste, at Nadja nu kan afslutte sit studie med en tro på sig selv og en konkret oplevelse af samspillet mellem teori og praksis.

 • Karl Emil Hjuler Kofod, serviceøkonom, An Agency


  Navn: Karl Emil Hjuler Kofod

  Uddannelse: Serviceøkonom

  Praktiksted: An Agency

  Karl Emil Hjuler Kofod, også kaldet Kalle, skriver blandt andet i sin indstilling:

  Da jeg startede min praktikperiode, medbragte jeg på forhånd viden og arbejdsmæssig erfaring fra branchen, som mine kollegaer har gjort en stor dyd ud af at finpudse og forbedre. Mine kollegaer viste fra start af stort engagement i at lære fra sig i en ellers travl hverdag.

  ...

  Som praktikant hos An Agency har jeg ikke følt mig som en praktikant, men som en integreret del af teamet.
  Jeg har fagligt rykket mig enormt meget og har fået sans og smag for både branchen, men også forretningslivet i praksis. Jeg har fået lov til at indgå i et dynamisk team, hvor alle har mulighed for at byde ind med tanker, viden og erfaringer.

  Ledelsen hos An Agency har vist mig stor tillid og tro på mine evner, og de har af flere omgange overladt ansvaret for alt planlægning, koordinering samt eksekvering af events hos mig.

  Mikkel Vibe er partner i An Agency og har været praktikansvarlig i løbet af opholdet. Han har været glad for at have Karl Emil Hjuler Kofod i praktik og fremhæver blandt andet hans tilgang til arbejdet.

  - Han har haft et stort gå-på mod, en stor arbejdsiver og en iver for at lære nogle af de ting, som han ikke har siddet så meget med i forvejen. Og så han haft relativt nemt ved at gå til det, fordi han har haft noget ballast fra det, han har siddet med tidligere, både fra sit arbejde, men også fra sin skolegang. Vi synes, at det har været en rigtig god oplevelse, siger Mikkel Vibe.

  Han sætter også pris på finalepladsen til Årets Cphbusinesspraktik.

  - Det er vi utrolig glade for. Vi har haft praktikanter før, også fra Cphbusiness, og har ikke været med i konkurrencen før. Kalle spurgte, om han måtte indstille os, og det måtte han selvfølgelig gerne. Vi er rigtig glade for at være kommet så langt, siger Mikkel Vibe.

  Fagpanelet af praktikvejledere fra Cphbusiness valgte Karl Emil Hjuler Kofods praktikforløb med følgende begrundelse:

  An Agency er en virksomhed, der balancerer perfekt på linjen mellem at give udfordrende opgaver, samtidig med at støtte og træne praktikanten op til at kunne løfte selvsamme opgaver. Karl Emil har fra første uge følt sig som en respekteret medarbejder i et dynamisk og idérigt team, hvor kreative idéer kunne blomstre, og hvor hans faglighed som serviceøkonom kunne bringes i spil.

  Igennem praktikken har Karl Emil fået større og større ansvar i takt med, at han er vokset med opgaverne, og virksomheden har vist ham stor tillid ved at gøre ham til tovholder på planlægning og afvikling af events.

  Praktikken har været en højest positiv oplevelse for Karl Emil, hvor han både har udviklet sig fagligt, og på et personligt plan er han blevet sikker på, at han fremtidigt vil arbejde i event-industrien. An Agency har særligt fået gavn af Karl Emils selvstændighed og teoretiske ballast vedrørende events samt professionel kommunikation og motivation af event-teamet.

 • Caroline Fischer Larsen, finansbachelor, Söderberg og Partners


  Navn: Caroline Fischer Larsen

  Uddannelse: Finansbachelor

  Praktiksted: Söderberg & Partners

  Det har udviklet mig både personligt og fagligt, at være en del af en virksomhed på lige fod med alle andre medarbejdere, møde op hver morgen og føle at der er nogle, som er afhængige af de ting, som jeg kan og har lært. At blive satset på og få lært nye faglige ting, så jeg kan bidrage aktivt og få ansvar, er det, der har udviklet mig mest.

  Min praktikvirksomhed har fra dag ét troet på mig mht. nye tanker og idéer jeg har fremlagt. Jeg har løbende modtaget ros og anerkendelse i forbindelse med min indsats og stigende færdigheder.

  Sådan skriver Caroline Fischer Larsen blandt andet om sit praktikophold i sin indstilling til Årets Cphbusinesspraktik 2019.

  Ifølge administratorchef og praktikansvarlige Sara Skov er Caroline Fischer Larsen hurtigt blevet en del af "familien” på lige fod med alle andre medarbejdere.

  - Jeg har oplevet Caroline som en meget ansvarsfuld pige, der er god til selv at opsøge og uden tøven tager alle opgaver, der har måtte være. Hun er hurtigt blevet en del af familien, og man tænker slet ikke over, at hun er praktikant. Hendes ord og idéer er lige så vigtige som andre medarbejderes, siger hun.

  Indstillingen til Årets Cphbusinesspraktik ser Sara Skov som et stort skulderklap, og hun er glad for, at Caroline Fischer Larsen har været tilfreds med praktikopholdet.

  Praktikopholdet blev udvalgt af Cphbusiness’ fagpanel med følgende begrundelse:

  Caroline har via sin praktik hos Söderberg & Partners udviklet sig såvel personligt som fagligt. Söderberg & Partners har behandlet Caroline som en ligeværdig medarbejder lige fra første dag. Der er blevet stillet store krav til hende, men der er også blevet lyttet opmærksomt på hende, når hun har foreslået optimering af diverse arbejdsprocesser – blandt andet med udgangspunkt i de teorier, som hun er fortrolig med fra sit studie som finansbachelor. Caroline har derved fået en konkret oplevelse af, hvad det vil sige at være medarbejder i en ung, dynamisk vækstvirksomhed, hvor der er fokus på innovation og entreprenørskab.

  Caroline er endvidere via ekstraundervisning blevet opdateret i forhold til cyberforsikringer - et yderst aktuelt felt. Alt i alt har det gode match mellem Caroline og Söderberg & Partners rustet Caroline til en fremtid inden for konsulentbranchen.

 • Asger Helby Petersen, finansøkonom, Spar Nord København


  Navn: Asger Helby Petersen

  Uddannelse: Finansøkonom

  Praktiksted: Spar Nord København

  Asger Helby Petersen skriver blandt andet i sin indstilling:

  Det har virkelig været ”learning by doing”, og det har virkelig været et Eureka-øjeblik for mig i praktikken, at dét er den måde, jeg lærer bedst på. Jeg er vokset med opgaven og har fundet ud af, at jeg også personligt udvikler mig bedst, når jeg får tildelt ansvar, da det er en tillidserklæring til mig.

  Samtidig har det udviklet mig personligt at få mange nye opgaver tildelt og at løse dem.

  Det beviser over for mig selv, at jeg er i stand til at præstere og arbejde fokuseret med nyt stof for at lykkedes med de opgaver, der falder på mit bord. Det har været en meget tilfredsstillende oplevelse og ganske udviklende både fagligt og personligt. Jeg føler virkelig, jeg har fundet min rette hylde og er glad for, at kunne fortsætte som trainee efter sommerferien.

  Det er ikke kun Asger Helby Petersen, der er meget tilfreds med praktikforløbet. Det er afdelingsdirektør John Glerup også. Asger leverede en dedikeret indsats i hele praktikperioden, og efter de tre måneder kan de faktisk mærke, at han mangler i afdelingen, fortæller afdelingsdirektøren.

  - Asger har den gode egenskab, at når man har fortalt det én gang, så er det feset ind på lystavlen, og det er en fantastisk egenskab at have. Og han arbejder meget selvstændigt, siger John Glerup.

  Spar Nord København har ikke tænkt sig at slippe Asger Helby Petersen, så på midtvejssamtalen i praktikperioden lå der en trainee-kontrakt klar til underskrift.

  - Vi blev meget hurtigt klar over, at vi gerne ville have Asger på holdet, og så er det jo bare skønt, at Asger også gerne forsætter sin karriere hos os, siger John Glerup.

  Cphbusiness fagpanel begrunder valget af Asger Helby Petersens praktik således:

  Asger har under sin praktik hos Spar Nord København været tilknyttet et team med fokus på nye kunder. Arbejdsopgaverne har været mangeartede, og Spar Nord København har udvist stor tillid til Asger og givet ham ansvar for mange opgaver. Denne praktiske tilgang og lyst til at prøve sig selv af har ifølge Asger selv bidraget til en meget positiv udvikling for ham såvel fagligt som personligt, da han motiveres af konkrete resultater.

  De teoretiske elementer fra finansøkonom har dog også klædt Asger på i forhold til de praktiske udfordringer. Når det gælder salg og kunder har uddannelsens modeller til behovsafdækning og spørgeteknik været yderst relevante og værdifulde for Asger under praktikken. Hermed har Asger kunnet bidrage med et frisk pust i forhold til opgaveløsningen, og sammen med Spar Nord København har han kunne etablere det gensidige udbytte, som er idealet for praktikken.