Kvote 2: 8,5% flere søger ind på Cphbusiness

1.291 potentielle studerende havde ved ansøgningsfristen for kvote 2 ønsket en uddannelse på Cphbusiness som førsteprioritet mod 1.190 sidste år.

25. marts 2020

Kvote 2-ansøgningsfristen blev i år udskudt en uge på grund af coronavirus, men da fristen udløb den 22. marts, havde 8,5% flere end i 2019 ønsket Cphbusiness som deres førsteprioritet på en erhvervsakademiuddannelse eller finansbacheloruddannelsen.

- Det underbygger, at stadig flere unge får øjnene op for de muligheder, som vores uddannelser giver. Også når man ikke kommer lige fra en gymnasial uddannelse, men har været ude og prøve kræfter med andet, siger rektor Ole Gram-Olesen fra Cphbusiness.

Finansuddannelse er højdespringer

En af de uddannelser, der har oplevet stor fremgang, er finansøkonomuddannelsen på Cphbusiness City i hjertet af det gamle København.

270 personer søgte den uddannelse som førsteprioritet mod 212 i 2019. Det er en stigning på 27% og hænger blandt andet sammen med, at uddannelsen har et godt ry.

- Ledigheden blandt dimittenderne er meget lav, og det er de unge mennesker opmærksomme på. Uddannelsen er kendt for, at alle får en relevant praktikplads og et relevant job i sidste ende, siger Bo Steen Larsen, områdechef for uddannelserne inden for økonomi og finans på Cphbusiness.

Datamatiker- og multimediedesigneruddannelserne er eftertragtede

Mange uddannelser på Cphbusiness har oplevet en fremgang ved forårets kvote 2-søgning - ikke mindst de tekniske uddannelser datamatiker og multimediedesigner.

49 personer har søgt multimediedesigneruddannelsen i år mod 26 personer i 2019. Det er en voldsom stigning på 88%, men også datamatikeruddannelsen oplever en markant fremgang.

43% flere har søgt om optagelse på datamatikeruddannelsen i Lyngby - 67 i år mod 47 i 2019 - og på Bornholm har 9 personer ønsket uddannelsen som førsteprioritet mod 2 sidste år.

Datamatikerpotentiale på Bornholm

Både datamatiker- og multimediedesigneruddannelsen er dimensionerede. Det betyder, at Cphbusiness ikke må optage flere studerende, selvom flere søger.

Datamatikeruddannelsen på Bornholm er dog undtaget for dimensionering som en del af den politiske indsats for at få flere uddannelsesmuligheder lokalt i Danmark.

De 9 ansøgere glæder udviklingschef Marie Anker Jackson fra Cphbusiness på Bornholm - og der er udsigt til, at alle de ansøgere, som opfylder de formelle adgangskrav, kan blive optaget på uddannelsen på Campus Bornholm i Rønne.

- Vi er meget begejstrede over at se, at så mange ønsker at læse datamatikeruddannelsen på Bornholm, siger Marie Anker Jackson og tilføjer:

- Vores erfaring er, at flere kommer til efter kvote 1-ansøgningsfristen den 5. juli, og vi har stadig ledige pladser på datamatiker, finansøkonom, serviceøkonom og innovation og entrepreneurship på Bornholm. Så vi er optimistiske og ser frem til at få endnu flere ansøgere.


Læs mere: Sådan søger du - sommer | cphbusiness.dk