Finalisterne til Årets Cphbusinesspraktik 2020 er fundet

De fem finalister er fundet blandt 50 indstillinger fra tidligere og nuværende studerende, der har været i praktik i efteråret 2019 og foråret 2020.

07. april 2020

Tak til alle studerende, der har indstillet deres praktik til Årets Cphbusinesspraktik!

I alt har 50 studerende valgt at indstille deres praktikvirksomhed til Årets Cphbusinesspraktik 2019/2020. Et fagpanel af Cphbusiness' praktikvejledere og praktikkoordinatorer har skåret nomineringerne ned til de endelige fem finalister, der nu er i finalen.

I år holdes finalen for Årets Cphbusinesspraktik online som en konsekvens af COVID-19.

De fem finalister

Dette års finalister er:

 • Maria Vinther, international handel og markedsføring, Plutonic Media ApS
 • Mie Louise Nielsen, markedsføringsøkonom, Business Danmark
 • Julie Blicher Jensen, multimediedesigner, Danfilter
 • Nicolai Petersen, serviceøkonom, Statum
 • Mikkel Steinlein, finansøkonom, Arbejdernes Landsbank


Alle fem finalister til Årets Cphbusinesspraktik 2019/2020 har det til fælles, at praktikvirksomhederne har opfattet dem og håndteret dem som investeringer i fremtidig arbejdskraft. Finalisterne har alle haft stor indflydelse på de arbejdsopgaver, som de har løst under praktikopholdet, og virksomhederne har anset finalisterne og praktikken som en værdiskabende foranstaltning.

Hertil kommer, at de fem finalister i lighed med finalisterne de foregående år har oplevet den optimale syntese af teori og praksis. Hvad de har lært på uddannelsen bringes direkte og i fuldt omfang i spil under praktikken, og det er et særkende for erhvervsakademierne.

Vinderen af Årets Cphbusinesspraktik 2020 kåres mandag den 20. april 2020.

I år er Årets Erhvervsakademipraktik 2020, hvor alle erhvervsakademiernes lokale vindere skulle have dystet i en national finale, aflyst på grund af COVID-19.

Mød finalisterne

Herunder kan du møde alle fem finalister og blive klogere på deres praktikforløb:

 • Maria Vinther, international handel og markedsføring, Plutonic Media ApS


  Navn: Maria Vinther

  Uddannelse: International handel og markedsføring

  Praktikvirksomhed: Plutonic Media ApS

  Mit praktikforløb har taget min uddannelse til næste niveau. Jeg kunne se en tydelig overgang fra min teoretiske viden fra studiet til værdifuld anvendelse i praksis. I fællesskab med de tre partnere har jeg været med til at fastlægge Plutonic Medias overordnede marketingstrategi, og for første gang har jeg rent faktisk haft mulighed for også at se de forskellige tiltag blive eksekveret.

  Hele vejen igennem har jeg haft frie tøjler til at skabe nye idéer, og disse idéer er altid blevet imødekommet med begejstring og konkrete muligheder for implementering. Det har været utroligt berigende og motiverende at få mulighed for at implementere mine egne idéer og se disse projekter vokse og blive til noget stort, som har gjort en forskel for virksomheden.

  Sådan skriver Maria Vinther blandt andet om sit praktikophold i sin indstilling til Årets Cphbusinesspraktik 2020.

  Plutonic Media ApS har været utroligt glade for Maria som praktikant, og Loui Kiær, der er partner og praktikansvarlig, siger følgende om praktikopholdet:

  - Da vi fik Maria ombord i sin tid, havde jeg i min vildeste fantasi ikke forestillet mig, at hun på så få måneder kunne eksekvere på alt fra søgemaskineoptimering til Facebook-annoncering, content, marketing automation og igangsætte outdoor-kampagner rundt omkring i hele København.

  Det har været en fornøjelse som praktikvirksomhed at modtage et pragteksemplar som Maria, som besidder lige præcis den ærgerrighed, arbejdsomhed og dygtighed til at kunne udvikle og udfolde sig under eget ansvar.

  Praktikopholdet blev udvalgt af Cphbusiness' fagpanel med denne begrundelse:

  Maria har gennemført sit praktikophold hos Plutonic Media ApS. Da virksomheden er en start-up, har Maria (som den første praktikant) fra start fået tildelt meget ansvar, som hun trives med. Maria har følt sig meget velkommen og som en ligeværdig spiller i virksomheden. Hun har været en del af et særdeles målrettet og ambitiøst team bestående af blandt andet de tre ejere, hvor hun har haft mulighed for at være en del af startskuddet til virksomhedens vækst.

  Til trods for, at Maria startede som praktikant, har hun hele tiden haft følelsen af, at ledelsen investerede i hende som medarbejder. De har gjort deres allerbedste for at give hende den viden og de ressourcer, der skal til, for at forme hende og klargøre hende til arbejdsmarkedet.

  At hun har takket ja til at fortsætte karrieren hos dem, kan de takke dem selv for.

 • Mie Louise Nielsen, markedsføringsøkonom, Business Danmark


  Navn: Mie Louise Nielsen

  Uddannelse: Markedsføringsøkonom

  Praktikvirksomhed: Business Danmark

  Fagligt er jeg blevet bedre til at formidle min viden og komme med alle de idéer, jeg har, i stedet for at holde dem inde. Praktikvirksomheden har været rigtigt åben og har ladet mig prøve mine idéer af. Derudover har jeg formået at vise mine salgsevner, og dette har resulteret i, at jeg er blevet kåret til ugens sælger uge efter uge, og det er et kæmpe boost.

  Som praktikant har mine ord været lige så respekteret som de andre ansattes, og der er blevet afholdt teambuilding. Desuden har min kontaktperson og jeg udarbejdet en plan over hele forløbet både med deadlines fra studiet og ens fremtidige karriere. Business Danmark har taget et stort ansvar for min udvikling.

  Sådan beskriver Mie Louise Nielsen blandt andet sit praktikophold i sin indstilling til Årets Cphbusinesspraktik 2020.

  Business Danmark oplever stor værdi i at have praktikanter, og Mies praktikophold har ikke været en undtagelse, beskriver Jonathan Storm Krebs, der er chef i Karrierestart, og som faktisk selv startede som praktikant:

  - Mie startede i en afdeling, der er opbygget og drevet af praktikanter, som har en stærk kultur i at understøtte et win win-praktikforløb. Mie er som person perfekt til vores afdeling – hun er selvmotiveret og har et stort gåpåmod, samtidig med hun gør sig umage, både med den gode kundeoplevelse men også med alle de opgaver, vi har stillet foran hende.

  Fagpanelet af praktikvejledere og praktikkoordinatorer på Cphbusiness udvalgte Mie Louise Nielsens praktikophold med følgende begrundelse:

  Fra dag ét blev Mie inddraget i de daglige opgaver som en ligeværdig medarbejder. Business Danmark har et tilrettelagt oplærings-/introprogram på 14 dage, som inkluderer sociale og faglige elementer. Business Danmark sørgede for et veltilrettelagt praktikforløb med passende udfordringer såvel fagligt som personligt for Mie.

  Mies kontaktperson tog højde for Cphbusiness' deadlines og udarbejdede en plan omkring dette i samarbejde med Mie. Derudover blev der jævnligt afholdt 1:1-samtaler, hvor opmærksomheden var på Mie, og om hun følte, at hun lærte og blev udfordret nok.

  Mie har videreudviklet de kompetencer, hun har opnået på Cphbusiness.

  Det er derfor i høj grad Business Danmarks fortjeneste, at Mie nu kan afslutte sit studie med en tro på sig selv og en real life-oplevelse af samspillet mellem teori og praksis.

 • Julie Blicher Jensen, multimediedesigner, Danfilter


  Navn: Julie Blicher Jensen

  Uddannelse: Multimediedesigner

  Praktikvirksomhed: Danfilter

  Fra start af var der meget fokus på, hvad jeg gerne ville have ud af mit forløb, så jeg har fået lov til nærmest selv at bestemme, hvilke projekter jeg ville være med til. Det gav mig en frihed til at kunne være åben fra start, og det har kun udviklet sig til, at jeg måtte prøve flere forskellige ting af, som jeg ikke havde regnet med fra starten af.

  Samarbejde har været i fokus, hvilket har lært mig, hvordan man som et team på arbejdsmarkedet udvikler projekter sammen, og jeg har lært en masse nye programmer at kende, som jeg helt sikkert kan bruge til projekter fremover.

  Sådan skriver Julie Blicher Jensen blandt andet om praktikopholdet hos Danfilter i sin indstilling til Årets Cphbusinesspraktik 2019/2020.

  Ifølge Digital Marketing Manager i Danfilter, Michelle D. Andersen, har det været en stor fornøjelse at have Julie Blicher Jensen som praktikant, da hun med sit store gåpåmod og erfaring har givet stor værdi til Danfilter i praktikperioden.

  - Julies primære opgave har været at lave et komplet redesign af Danfilters B2B-hjemmeside. Derudover har Julie løst opgaver for os på tværs af afdelingen og har haft kontakt til vores samarbejdspartnere. Julie har i praktikperioden fungeret på lige fod med afdelingens fastansatte og er faldet meget hurtigt til i huset. Vi ser derfor også frem til at fortsætte vores samarbejde med Julie, når hun vender tilbage som studentermedhjælper i marketingafdelingen.

  Praktikopholdet blev udvalgt af Cphbusiness' fagpanel med denne begrundelse:

  Via sit praktikophold har Julie i meget høj grad fået afprøvet den teori, som hun har tilegnet sig på de tre første semestre af multimediedesigneruddannelsen.

  Dette har været muligt, fordi Danfilter har givet Julie meget vide rammer for at arbejde med projekter og problemstillinger, der netop matcher det faglige indhold på det studie.

  For Julie har praktikopholdet også været afklarende i forhold til, hvilken karrierevej hun vil vælge, når hun skal søge job som færdiguddannet multimediedesigner. Danfilter har endvidere været yderst ansvarsfuld i forhold til at få gjort Julie fortrolig med virksomheden og dens arbejdsgange.

 • Nicolai Petersen, serviceøkonom, Statum


  Navn: Nicolai Petersen

  Uddannelse: Serviceøkonom

  Praktikvirksomhed: Statum

  Jeg har fra dag ét fået et ansvar, jeg aldrig havde turde drømme om. Efter tre uger var jeg til mit første kundemøde og har dem stadig som kunde i dag. Jeg har lige siden den dag kun udvidet min kundeportefølje og er virkelig vokset med ansvaret.

  Personligt er jeg blevet meget mere udadvendt, og Statum har givet mig de muligheder, jeg har efterspurgt. Mentaliteten har jeg ikke oplevet før - man bliver opfordret til at stille spørgsmål ved de udfordringer, man bliver stillet over for, for kun på den måde kan vi optimere alt, vi laver. Jeg har været med til at udvikle processer og sat gang i en masse initiativer, og jeg glæder mig til at give det videre, som Statum har lært mig.

  Sådan beskriver Nicolai Petersen blandt andet sit praktikophold i sin indstilling til Årets Cphbusinesspraktik 2020.

  Fagpanelet af praktikvejledere og praktikkoordinatorer på Cphbusiness udvalgte Nicolai Petersens praktikophold med følgende begrundelse:

  Nicolai har ved Statum haft en ekstraordinær læringsoplevelse, der har været formativ for hans fremtidige karriere. Han er blevet tildelt ansvar og værdsat som en medarbejder, og i løbet af praktikken har hans proaktive og læringsorienterede attitude givet ham mulighed for at udvikle sin egen stilling i virksomheden.

  Igennem praktikken er Nicolai blevet bevidst om egne kompetencer, og han er blevet bevidst om, at arbejde i startups og scaleups er det bedste for hans motivation.

  Nicolai skal selv være ansvarlig for Statums næste praktikant og ser allerede frem til at lære fra sig. Statum har fra dag ét involveret Nicolai og taget ham med til kundemøder og givet ham mulighed for at præsentere og implementere egne idéer. Han er blevet opfordret til at stille spørgsmålstegn og sat ind i Statums arbejdsfilosofi, hvor der altid er åbenhed for nye idéer og tiltag.

 • Mikkel Steinlein, finansøkonom, Arbejdernes Landsbank


  Navn: Mikkel Steinlein

  Uddannelse: Finansøkonom

  Praktikvirksomhed: Arbejdernes Landsbank

  Med den rigtige indstilling er det kun dig selv, der sætter grænser for din læring og udvikling. Ledelsen har haft stor tiltro til mine inputs, da jeg kommer direkte fra skolen og har den nyeste teori vedrørende salg og kunderelationer.

  Alle kunder er forskellige, og derfor har jeg hele tiden berørt nye ting og har udvidet min faglige horisont. Jeg har aldrig kunnet drømme om at stå i denne situation, hvis jeg tænker tilbage. Det sociale aspekt har også været en kæmpe faktor, da der er så stort fokus på trivsel i den enkelte filial. Der er plads til trivsel og velvære i en travl hverdag.

  Sådan skriver Mikkel Steinlein blandt andet om sit praktikophold i sin indstilling til Årets Cphbusinesspraktik 2020.

  Arbejdernes Landsbank var imponerede over Mikkel Steinleins måde at gå til opgaver på, og Gitte Dia, som er Filialchef, beskriver Mikkel Steinleins praktikophold således:

  - Vi var så heldige at få Mikkel i praktikforløb hos os, og i løbet af de 12 uger, han var hos os, kom han til at stifte bekendtskab med faglige og personlige udviklingsområder, der normalvis tager et helt trainee-forløb at komme forbi. Mikkel var i den grad klar til udfordringer, da han viste fint kendskab til stoffet og med et exceptionelt personligt engagement. Mikkel nåede at komme dybt ind i områderne af bankverdenen og blev på den korte tid et aktiv for os. Derfor er vi rigtigt glade for, at Mikkel har takket ja til at fortsætte med fast job hos os i en trainee-stilling.

  Praktikopholdet blev udvalgt af Cphbusiness' fagpanel med denne begrundelse:

  Via sit praktikophold har Mikkel i meget høj grad fået afprøvet den teori, som han har tilegnet sig på sit studie til finansøkonom. Mikkel oplever det teoretiske så praksisnært, at han med den rigtige indstilling kan udvide sin faglige horisont hele tiden.

  Hans filial og ledelse i praktikperioden har så stor tiltro til ham og hans kompetencer, at han får lov at berøre og sidde med opgaver, som er på niveau med færdiguddannede rådgivere. Det gør, at han får tildelt en masse ansvar, som virkelig udfordrer ham fagligt og personligt.

  Der er så store forventninger fra kunderne til ham. Han bliver nødt til at tage et stort ansvar, hvilket passer ham godt.