Statum vinder Årets Cphbusinesspraktik 2020

Nicolai Petersens praktikophold hos rekrutteringsbureauet Statum blev årets bedste praktikophold.

21. april 2020

English version: Statum wins Cphbusiness Internship of the Year 2020

Den 20. april mødtes fem tidligere praktikanter med juryen for Årets Cphbusinesspraktik 2020 – ikke fysisk selvfølgelig, men online – til en spørgerunde med hver finalist og kåring af den endelige vinder.

Og det var fem dygtige studerende med fem fremragende praktikophold bag sig, juryen mødte, sagde jurymedlem Nikolaj Lubanski, Director of Talent Attraction hos Copenhagen Capacity, da han afslørede vinderen.

- Det er et spørgsmål om at finde det rigtige match. At finde ud af, hvordan man kommer ind på den hylde, som starter éns karriere og finde ud af, hvor man kommer til sin ret og kan udvikle sig. Det er det, praktikforløbene er sat i verden for, og det synes jeg, at I alle fem har illustreret på bedste vis, sagde han til de fem finalister.

Finalisterne til Årets Cphbusinesspraktik har altid været meget forskellige, og i år var ingen undtagelse. De fem praktikophold, som var med i finalen, er foregået i alt fra en bank til startup, fagforening m.fl.

Du kan læse meget mere om de fem finalister her: Finalisterne til Årets Cphbusinesspraktik 2020 er fundet

Andre skal også have den gode oplevelse

Vinderen blev afsløret live på videoopkald med jury og alle finalisterne, og i første omgang var Nicolai Petersen mest af alt mundlam, fortæller han efterfølgende, da nyheden har nået at bundfælde sig.

- Jeg er da sindssygt stolt. Både over min egen indsats og over, at jeg har fundet et sted, der har gidet at investere så meget i mig, og at andre også har kunnet se, hvad både mig og Statum har fået ud af det, siger Nicolai Petersen.

Han indstillede sit praktikophold for at gøre opmærksom på mulighederne i virksomheden.

- Jeg havde håbet på, at folk ville få øje på Statum, og at kommende praktikanter kunne få øjnene op for, hvad de kan gøre for én, både fagligt og personligt, hvis man kom med den rigtige indstilling - så der forhåbentlig er andre, der kan få den samme gode oplevelse, som jeg har haft, siger han.

Ekstraordinær udvikling

Årets Cphbusinesspraktik hylder det gode praktikophold og det gode match mellem praktikant og praktikvirksomhed, og fra netop praktikvirksomheden er der også kun rosende ord til den tidligere praktikant.

- Hans udvikling har været ekstraordinær, for hver gang, han gør noget, gør han det 100 pct., og han er ikke bange for at se dum ud, siger Michael Dupont, der er Head of Operations hos Statum.

Det er ment som en ros, for lysten til at lære er nemlig vigtig hos Statum, og det betyder også, at man skal turde fejle for at blive bedre. Gør man det, er der gode muligheder i virksomheden, som også gør meget ud af at rekruttere de praktikanter, der passer ind i kulturen, fortæller han.

- Derudover er vi er en virksomhed, der vækster, og hvor man kan få rigtig meget ansvar og få rigtig mange opgaver, hvis man har lyst. På den måde er vores praktikanter en stor del af, at vi rent faktisk vækster, lige så vel som vi også håber, at vi giver en helt vild fed oplevelse og en masse fed læring til dem, siger Michael Dupont.

Læs mere om Statum på statum.dk.