Fra cykler til Mercedes og Ferrari

Dillan Skøtt Muheddin er nyuddannet markedsføringsøkonom fra Cphbusiness. Et praktikophold hos Mercedes-Benz CPH banede vejen for drømmestillingen som marketingkoordinator hos Formula Automobile.

15. marts 2021

- Det er et job, jeg kun havde turdet drømme om.

Sådan siger 27-årige Dillan Skøtt Muheddin om sin stilling som marketingkoordinator i Formula Automobile, der er Danmarks officielle importør og forhandler af Ferrari og Maserati.

Jobbet kom i hus, efter Dillan Skøtt Muheddin tog erhvervsakademiuddannelsen markedsføringsøkonom på Cphbusiness, hvor et praktikophold i marketingafdelingen i Mercedes-Benz CPH blev afgørende for, at han sikrede sig sin drømmestilling.

Konkrete opgaver frem for tung teori

Inden Dillan Skøtt Muheddin begyndte på Cphbusiness, arbejdede han i fire år som blandt andet butikschef hos en cykelhandler. Men en dag besluttede han sig for, at der skulle ske noget nyt.

- Store bøger og tung teori har aldrig rigtigt interesseret mig, men uddannelsen markedsføringsøkonom lød spændende, fordi der var praktikforløb og casebaseret undervisning frem for forelæsninger. Jeg lærer bedst, når jeg laver konkrete opgaver og kan sparre med underviseren og de andre studerende. Så det fungerede godt for mig, fortæller Dillan Skøtt Muheddin.

Fjerde semester af erhvervsakademiuddannelsen byder på tre måneders praktik i en virksomhed, og her gik Dillan Skøtt Muheddin målrettet efter en plads, der kunne understøtte hans passion for biler. Han troppede op hos Mercedes-Benz CPH med en ansøgning, og kort efter var praktikpladsen i hus.


Læs mere om uddannelsen markedsføringsøkonom på cphbusiness.dk her: Markedsføringsøkonom.


Gav den en skalle i praktikken, som var guld værd

Praktikken var en stor succes, fortæller Dillan Skøtt Muheddin. Her fik han lov at bruge de værktøjer, han fik på uddannelsen, og satte med det samme sit aftryk på marketingafdelingen.

- Jeg tænkte fra begyndelsen, at jeg ville give den en skalle og gøre et godt indtryk. Kollegerne var opsatte på at give mig ansvar for forskellige opgaver, og jeg lærte utroligt meget på de tre måneder. Jeg var der bestemt ikke for at hente kaffe, griner Dillan Skøtt Muheddin.

Dillan Skøtt Muheddin gjorde så god en figur under praktikken, at hans chef efterfølgende gav ham en varm anbefaling til stillingen som marketingkoordinator hos Formula Automobile. Han fik jobbet, og i dag koordinerer han blandt andet events og laver marketingopgaver på tværs af organisationen.

- Jeg havde ikke forestillet mig at få en stilling som den, inden jeg begyndte på uddannelsen, så det var selvfølgelig en fantastisk følelse, siger Dillan Skøtt Muheddin, som ikke er i tvivl om, hvad der var det vigtigste i hans uddannelsesforløb:

- Praktikperioden var guld værd. Der kan komme noget rigtigt godt ud af de tre måneder, hvis man er opsat på det. Se det som en investering med et afkast, du selv skaber gennem din indsats, siger han.

Praktikperioden er en fast del af Cphbusiness’ erhvervsakademiuddannelser.


Læs mere om erhvervsakademiuddannelserne på cphbusiness.dk her: Erhvervsakademiuddannelser.


Sådan søger du ind

Fristen for at søge ind på Cphbusiness’ erhvervsakademiuddannelser er:

  • Kvote 2: 15. marts klokken 12.00
  • Kvote 1: 5. juli klokken 12.00

Læs mere på cphbusiness.dk her: Sådan søger du.