Aleksandra kommunikerer for WHO og åbner snart et museum: - Mit innovative mindset hjælper

Aleksandra Olsen fik job i WHO direkte efter sin uddannelse i innovation og entrepreneurship på Cphbusiness. Hun nytænker organisationens måde at kommunikere på – og ved siden af jobbet er hun ved at åbne eget museum.

23. april 2021

- Det har altid været min drøm at arbejde i en FN-organisation som WHO, men det er ikke let at få foden indenfor. Så jeg havde ikke regnet med at få en stilling som denne så hurtigt efter min uddannelse, siger 31-årige Aleksandra Olsen.

Hun dimitterede fra professionsbacheloruddannelsen innovation og entrepreneurship på Cphbusiness i 2019, og umiddelbart efter uddannelsen blev hun ansat som kommunikationskonsulent i verdenssundhedsorganisationen WHO, hvor hun også var i praktik.

I dag arbejder hun blandt andet med kommunikationsplanlægning og projektledelse på WHO's Regionale Kontor for Europa i FN Byen i København.

Fik lov til at prøve nye idéer af fra start

Aleksandra Olsen er født i Rusland, opvokset på Cypern og har studeret i Paris. Hun flyttede til Danmark i 2015 og begyndte to år senere på uddannelsen innovation og entrepreneurship.

Jeg havde to primære mål med uddannelsen: at skabe et netværk og at finde en spændende praktikplads. Og det lykkedes.
Aleksandra Olsen
Kommunikationskonsulent
WHO

- Jeg søgte praktik i WHO, og lidt imod min egen forventning fik jeg pladsen, fortæller hun.

På professionsbacheloruddannelsen innovation og entrepreneurship får de studerende både værktøjerne til at starte egen virksomhed og til at arbejde med innovation i etablerede virksomheder. Og selvom WHO er en verdensomspændende organisation fra 1948, fik Aleksandra Olsen hurtigt glæde af sine evner inden for innovation.

- Allerede under praktikken fik jeg lov til at prøve nye metoder af i organisationens kommunikation. Jeg kom med et nyt syn på tingene, og mine chefer og kolleger satte stor pris på mine input og idéer, siger hun og fortsætter:

- Jeg benyttede fx et program til at lave grafisk indhold på sociale medier, som jeg senere viste til WHO’s afdelinger i blandt andet Tadsjikistan og Kasakhstan, hvor de ikke har så mange ressourcer til kommunikation. Det var de meget taknemmelige for, da værktøjet kunne lette deres arbejde.

Aleksandra Olsen
31-årige Aleksandra Olsen har sin daglige gang i FN Byen i København, hvor WHO’s Regionale Kontor for Europa ligger.

Corona krævede behov for nytænkning

Under coronakrisen har der været ekstra meget at se til i WHO, fortæller Aleksandra Olsen. Hun mødte ind til en hektisk og forandret hverdag, da hun vendte tilbage fra barsel i marts 2020.

- Vi skulle kommunikere i et højere tempo og på nye måder. Det har været en hård, men også rigtigt spændende tid. Heldigvis har de færdigheder, jeg fik på uddannelsen, hjulpet mig med hurtigt at indstille mig på nye måder at tænke og arbejde, fortæller Aleksandra Olsen, som i kraft af sine russiske rødder har ansvar for en stor del af WHO’s russisksprogede kommunikation.


Læs om professionsbacheloruddannelsen innovation og entrepreneurship her: Innovation og entrepreneurship | Cphbusiness


Åbner snart Stevns Folklore Museum

Når Aleksandra Olsen ikke arbejder i FN Byen, bor hun i Stevns med sin mand, og her får hendes indre iværksætter lov at udfolde sig. Hun er nemlig ved at etablere et museum i parrets bolig.

Museet hedder Stevns Folklore Museum og åbner efter planen i sommeren 2021.

- Stevns Folklore Museum skal formidle lokale folkeeventyr og folkeminder fra Stevns. Jeg fik idéen sidste sommer, og den kommende sommer åbner vi med en interaktiv udstilling, som Stevns Kommune har støttet med 60.000 kroner, fortæller hun og fortsætter:

- Det er sjovt at starte noget helt nyt op, og mit innovative mindset hjælper mig begge steder – både i WHO og i mit museumsprojekt.

Læs mere om Stevns Folklore Museum på folkloremuseum.dk her: Stevns Folklore Museum – The magic of Stevns, eller besøg museets profil på Instagram her: (@folkloremuseum) • Instagram


Læs om Cphbusiness' fuldtidsuddannelser her: Erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelse | Cphbusiness


Aleksandra Olsen
I hjemmet i Stevns gør Aleksandra Olsen klar til at åbne museet Stevns Folklore Museum, som efter planen slår dørene op i sommeren 2021.