Josephine er miljøteknolog og konsulent i NIRAS: - Man kan rykke meget med byggeaffald

Josephine Svejstrup Christensen drømte om et job, hvor hun kunne gøre en forskel for miljøet – og det fik hun, efter hun uddannede sig til miljøteknolog på Cphbusiness. Som konsulent i virksomheden NIRAS er hun med til at sikre, at kundernes byggeprojekter er bæredygtige.

25. maj 2021

- Jeg har altid interesseret mig for miljøet, og i folkeskolen og gymnasiet lavede jeg nærmest kun opgaver om vedvarende energi og miljørigtig affaldshåndtering. Så det er perfekt, at jeg har fået et job, hvor jeg virkeligt kan rykke noget, siger 24-årige Josephine Svejstrup Christensen.

Hun landede en stilling som konsulent i den rådgivende ingeniørvirksomhed NIRAS, efter hun i 2019 dimitterede fra erhvervsakademiuddannelsen miljøteknolog på Cphbusiness.

I dag undersøger hun blandt andet bygninger for miljøfarlige stoffer og rådgiver bygherrer om, hvordan de gennemfører deres projekter så bæredygtigt som muligt.

Søgte en uddannelse med fokus på praktisk erfaring

Da Josephine Svejstrup Christensen skulle vælge uddannelse, var hun ikke i tvivl om, at miljøet skulle være i fokus, fortæller hun.

- Mange miljøuddannelser er lange, og jeg var ikke på udkig efter en uddannelse, hvor man sidder og lærer tung teori i fem år. Det passede bare ikke så godt til mig. I stedet søgte jeg en kortere uddannelse, hvor jeg fik praktisk erfaring, som kunne bruges i et job i sidste ende, siger hun.

Valget faldt på den toårige erhvervsakademiuddannelse miljøteknolog på Cphbusiness – blandt andet fordi uddannelsen indeholder praktik i en virksomhed.

Fik øjnene op for byggeaffald

Praktikperioden brugte Josephine Svejstrup Christensen i NIRAS i en afdeling, som arbejder med bygherrerådgivning. Her lærte hun om vibrationsmåling og fik erfaring i at tage prøver af og kortlægge miljøfarlige stoffer i bygninger.

Praktikken var super, og jeg fik lov at prøve virkeligt meget på de tre måneder. Det var også her, at jeg fik øjnene op for byggeaffald
Josephine Svejstrup Christensen
Miljøteknolog og konsulent
NIRAS

- Jeg var ellers overbevist om, at jeg skulle arbejde med husholdningsaffald, men i NIRAS opdagede jeg potentialet i byggeaffald, som udgør en kæmpestor del af den samlede affaldsmængde i Danmark. Derfor kan vi rykke rigtigt meget ved at sikre, at byggeprojekter er så bæredygtige som muligt.


Læs mere om erhvervsakademiuddannelsen miljøteknolog her: Miljøteknolog | Cphbusiness


Miljøteknolog
Som konsulent i NIRAS, laver Josephine Svejstrup Christensen blandt andet vibrationsmålinger for at sikre, at grænseværdierne bliver overholdt under byggeprojekter, så der ikke sker skader.

Har fundet sin hylde

Det var ikke kun Josephine Svejstrup Christensen, som var begejstret for praktikforløbet. Praktikvirksomheden NIRAS ansatte hende nemlig i en fast stilling som konsulent, direkte efter hun dimitterede.

Uddannelsen gjorde, at jeg havde alle grundstenene på plads. Fx lovgivningen. Derfor forstod jeg fra begyndelsen de problemstillinger, som mine kolleger og chefer talte om.
Josephine Svejstrup Christensen
Miljøteknolog og konsulent
NIRAS

- Jeg lærte også en masse nyt under praktikken, som kunne bruges i NIRAS. Så min chef var ret klar i spyttet om, at de gerne ville have mig til at fortsætte, siger Josephine Svejstrup Christensen.

I dag arbejder hun i samme afdeling som under praktikken, og hun har fået større ansvar og flere opgaver.

- Jeg har selv ansvaret for at rådgive om mindre nedrivnings- og renoveringsprojekter og er med til at udarbejde udbudsmaterialer til store projekter. Jeg har fået et kursus i projektledelse og udvikler mig stadig rigtigt meget. Hvad min stilling bliver på længere sigt, ved jeg ikke – men jeg er sikker på, at jeg har fundet min rette hylde i at arbejde med byggeaffald.


Læs mere om Cphbusiness’ fuldtidsuddannelser her:


Miljøteknolog Josephine Svejstrup Christensen
En stor interesse for miljøet og et ønske om at gøre en forskel var afgørende for, at Josephine Svejstrup Christensen valgte erhvervsakademiuddannelsen miljøteknolog på Cphbusiness.