Viktor er serviceøkonom og har skabt en kæmpesucces: - Jeg må knibe mig i armen

28-årige Viktor Heide er uddannet serviceøkonom fra Cphbusiness. Under uddannelsen var han med til at stifte virksomheden Contractbook, som er én af de hurtigst voksende tech-virksomheder i Danmark og det første danske firma, som Google investerede i.

15. juni 2021

En platform, der fjerner al hovedpine ved kontrakter for små og mellemstore virksomheder. Sådan beskriver 28-årige Viktor Heide virksomheden Contractbook, som han var med til at stifte i 2016.

Dengang læste Viktor Heide erhvervsakademiuddannelsen serviceøkonom på Cphbusiness, som han dimitterede fra samme år.

I dag er han Chief Operating Officer i Contractbook. Virksomheden har siden 2016 modtaget ekstern finansiering på over 50 millioner dollars, er vokset til 100 medarbejdere og har åbnet kontorer i New York og flere steder i Europa.

- Det føltes stort, da vi gik fra 10 til 20 medarbejdere og fra 30 til 50. Nu står vi over for et år, hvor vi går fra 100 til 300, og vores finansieringsrunder går fortsat ekstremt godt.

Da vi stiftede virksomheden, var jeg 22 år og uerfaren i tech-industrien, og jeg havde aldrig forestillet mig, at rejsen ville blive så vild.
Viktor Heide
Chief Operating Officer
Contractbook

Prøvede tidligt sig selv af i servicebranchen

Inden Viktor Heide i 2014 begyndte på uddannelsen serviceøkonom, havde han allerede prøvet sig selv af i service- og oplevelsesbranchen.

Han var med til at åbne de første restauranter i restaurantkæden Cocks & Cows, og efter en tur i Livgarden blev han headhuntet til at udvikle og markedsføre en event-app for Parken Sport & Entertainment.

- Jeg søgte en kortere uddannelse, som kunne videreudvikle mine redskaber og føje teoretisk viden til min praktiske erfaring. Og her passede serviceøkonom perfekt, siger Viktor Heide.

Om Contractbook


Contractbook er en tech-virksomhed, som hjælper små og mellemstore virksomheder med at håndtere kontrakter – blandt andet ved at digitalisere og automatisere kontrakterne og den data, som indgår.

Læs mere om Contractbook på virksomhedens hjemmeside:

Contractbook - Better contracts

Google banede vejen for flere store investeringer

Praktikken på uddannelsen tilbragte Viktor Heide på et digitalt bureau sammen med Niels Martin Brochner og Jarek Owczarek, som han siden stiftede Contractbook sammen med.

- Idéen opstod, fordi vi undrede os over, at der simpelthen ikke fandtes en smart løsning til at håndtere kontrakter for små og mellemstore virksomheder. Så det hele bundede i en undren, og at vi opdagede et hul i markedet, fortæller Viktor Heide.

Og det var ikke kun de tre stiftere, som så potentialet i Contractbook. Efter et hav af pitches og et grundigt udviklings- og netværksarbejde begyndte investeringerne at rulle ind.

Først gennem private, danske investorer. Så kom Vækstfonden med på vognen. Og i 2019 ramte Viktor Heide og Contractbook en milepæl, da de blev den første danske virksomhed, som Google investerede i. Sammen med den nordiske venturefond byFounders lagde Google tre en halv million i Contractbook.

- Den investering var vores første store internationale blåstempling og føltes helt surrealistisk. Nu kunne vi pludselig bruge Google i vores branding, og det banede vejen for flere investeringer fra nogle af de helt store spillere på markedet, fortæller Viktor Heide og fortsætter:

- Senest investerede det amerikanske investeringsselskab Tiger Global Management 30 millioner dollars i vores virksomhed i maj 2021.

ContractbookViktor Heide stiftede Contractbook sammen med Martin Brochner og Jarek Owczarek, som i dag er henholdsvis CEO og CPO i virksomheden.

Har stadig gavn af sine værktøjer fra serviceøkonom

Der er sket meget, siden Viktor Heide dimitterede fra Cphbusiness, men han har stadig glæde af flere de ting, han lærte på uddannelsen serviceøkonom:

Jeg bruger faktisk min viden fra uddannelsen mere nu end i begyndelsen. Vi lærte en del om, hvordan en organisation er bygget op, og hvordan en professionel serviceorganisation fungerer bedst – og det gavner mig meget i dag.
Viktor Heide
Chief Operating Officer
Contractbook

- Økonomistyring var også en stor del af uddannelsen, og det har i dén grad båret frugt, når jeg har været med til at styre en række af virksomhedens økonomiske processer, siger han.

Udover Viktor Heide er syv dimittender fra Cphbusiness fastansatte i Contractbook.


Viktor Heide er dimittend fra erhvervsakademiuddannelsen serviceøkonom på Cphbusiness.

Læs mere om uddannelsen her: Serviceøkonom | Cphbusiness


Må knibe sig i armen over den store succes

I dag har Contractbook hovedkontor på Østerbro i København og flere afdelinger i Europa samt én i New York.

- I hverdagen tænker jeg ikke så meget på, hvor vildt det egentlig er, at vi er nået hertil, siger Victor Heide og fortsætter:

- Men nogle gange, når jeg går ned gennem vores kontor på næsten 1.000 kvadratmeter og hilser på de efterhånden mange medarbejdere, må jeg da lige knibe mig i armen over, at jeg har været med til at skabe det her, siger Viktor Heide.

Og han har et råd til dem, der sidder derude med en iværksætterdrøm:

- Mange tror, at iværksætteri kun er alt det kreative. At du kan møde på arbejde, når du vil og have en masse frihed. Men når først du lægger hånden på kogepladen, finder du altså ud af, at den er varm. For det hele er en forretning. Det hårde arbejde skal gøres, og der skal lønninger på bordet, slutter Viktor Heide.


Læs mere om Cphbusiness' fuldtidsuddannelser her:


ContractbookContractbooks hovedkontor er på knap 1.000 kvadratmeter ligger på Østerbro i København.