Sebastian er med på UEFAs EM-hold i Parken: – Det føles helt vildt

Sebastian Funder dimitterede i januar fra uddannelsen sportsmanagement på Cphbusiness. Han er fodboldfan, og under EM-slutrunden har han som Broadcast Logistics Assistant for UEFA været med til at sikre, at fodboldfans i hele verden har kunnet se kampe fra København.

02. juli 2021

- Hele setuppet omkring EM er enormt stort og gennemført, og jeg plejer at følge tæt med som fan. Så det føles helt vildt, at jeg pludselig selv er en del af holdet bag.

For mange fodboldfans findes der ikke større begivenheder end europa- og verdensmesterskaber. Og det samme gælder for 25-årige Sebastian Funder, som i januar dimitterede fra professionsbacheloruddannelsen sportsmanagement på Cphbusiness.

Uddannelsen førte til en stilling som Broadcast Logistics Assistant for det europæiske fodboldforbund, UEFA, under årets EM-slutrunde, så da EM-bolden rullede i København, sad han med i kulissen og sikrede, at UEFAs tv-folk havde de bedste muligheder for at sende kampe fra Danmarks nationalstadion, Parken, i København.

Troede næsten ikke på, at han fik jobbet

Sebastian Funder fik jobbet hos UEFA, efter at han havde søgt en anden stilling samme sted i forbindelse med EM, som han fik afslag på. Men en måned senere ringede en HR-ansvarlig fra UEFA EURO 2020 i København.

- Hun havde set mit CV og spurgte, om det her job var noget for mig, da de netop søgte en, som havde læst sportsmanagement, fortæller han og fortsætter:

- Jeg troede næsten ikke på det. Det er svært at få sådan en stilling i UEFA, så jeg var virkeligt glad og stolt, fortæller Sebastian Funder, som udover uddannelsen fra Cphbusiness fx har erhvervserfaring fra Team Leo, der er en eventafdeling i fodboldklubben F.C. København.

Det har altid været min drøm at arbejde med events inden for sportsbranchen – og særligt fodbold, som er min store passion. Det var også derfor, jeg valgte uddannelsen sportsmanagement i sin tid.
Sebastian Funder
Broadcast Logistics Assistant
UEFA

Sebastian
Sebastian Funders drøm om et job i sport- og eventbranchen gik i opfyldelse under dette års EM-slutrunde.


Udover professionsbacheloruddannelsen sportsmanagement har Sebastian Funder læst erhvervsakademiuddannelsen serviceøkonom på Cphbusiness.

Læs om de to uddannelser her:


Koordinerer og kommunikerer med 200 kolleger fra hele verden

Som Broadcast Logistics Assistant var Sebastian Funder en del af en logistikafdeling, som sørgede for de ansatte, der producerede tv-udsendelserne i forbindelse med EM-kampene i Parken.

Afdelingen havde ansvaret for, at tv-holdet og deres udstyr kom fra lufthavnen til hotellet og fra hotellet til stadion og omvendt. Sebastian Funder og kollegerne bookede blandt andet transport og sørgede for, at alle fik de rette informationer.

- Hvis ikke vi gjorde vores job ordentligt, kunne hele læsset vælte. Det var et enormt kommunikations- og koordineringsarbejde, hvilket er både udfordrende og spændende, når du har med over 200 kolleger fra hele verden at gøre.

Sebastian Funder
Uden for Parken var der stillet midlertidige kontorer op til UEFAs medarbejdere under EM-slutrunden, og her havde Sebastian Funder og hans afdeling plads.

Brugte værktøjer fra uddannelsen til at kommunikere på tværs af kulturer

Samarbejdet med de mange forskellige nationaliteter var et af højdepunkterne ved jobbet for Sebastian Funder.

- Det har været utroligt interessant og lærerigt at komme ind på en international arbejdsplads og møde så mange forskellige kulturer, siger han og fortsætter:

Mennesker fra forskellige kulturer arbejder og agerer forskelligt, så de skal også behandles på forskellig vis, hvilket vi lærte en del om på uddannelsen. Og de teorier har været rigtigt sjove at bruge i virkeligheden.
Sebastian Funder
Broadcast Logistics Assistant
UEFA

- På serviceøkonomuddannelsen lærte jeg desuden at kommunikere informationer på en ordentlig måde. Og det brugte jeg rigtigt meget, når jeg fx sendte e-mails rundt til alle kollegerne, tilføjer han.

Intenst, ubehageligt og lærerigt, da Eriksen faldt om

Selvom Sebastian Funder var begejstret for sit job under EM, var der også et altoverskyggende lavpunkt.

For da den danske landsholdsspiller Christian Eriksen faldt om på banen på grund af et hjertestop under opgøret mellem Danmark og Finland, og hele fodboldeuropa holdt vejret, blev Sebastian Funder kaldt akut på arbejde, samtidig med at han selv var dybt berørt af episoden.

- Jeg sad inde på stadion og skulle egentlig først arbejde igen efter kampen. Men pludselig skulle vi fx ombooke alle shuttlebusserne og sørge for, at vores kameramænd fik mad, siger han og fortsætter:

- Det var intenst og ubehageligt, og først da jeg kom tilbage til hotellet sent om natten, kunne jeg rigtigt samle tankerne om det, der faktisk skete. Men selvom episoden var svær, lærte den mig meget om, hvordan man agerer i og håndterer en akut krisesituation.

Drømmer om flere sportsbegivenheder

Sebastian Funder begyndte på jobbet den 10. maj, og stillingen løb til den 2. juli, hvor den sidste EM-kamp var spillet i parken, og UEFA-lejren var pakket ned.

Hvad der nu skal ske på jobfronten, er ikke afklaret, men Sebastian Funder har kun fået mere blod på tanden efter de store oplevelser under EM.

- Jeg drømmer om at komme til at arbejde ved flere af de store sportsbegivenheder. EM, VM eller OL og så videre. For det har været fantastisk, og nu har jeg jo fået dyrebar erfaring og en fod indenfor, smiler han.


Læs mere om Cphbusiness’ fuldtidsuddannelser her:


Sebastian Funder
- Jobbet var så sjovt, at fridagene har føltes lange, fordi jeg gerne ville tilbage og mærke den der helt særlige slutrundestemning, fortæller 25-årige Sebastian Funder.