Amanda udlever sin servicedrøm: – Er rustet til mange jobs i hotelbranchen

Amanda Kogstas drøm om en karriere med fokus på god service og store kundeoplevelser gik i opfyldelse, efter hun uddannede sig på Cphbusiness. I dag er hun klædt på til at arbejde både foran og bag kulisserne i hotelbranchen, hvor hun er Senior Financial Accountant på luksushotellet Villa Copenhagen.

04. august 2021

29-årige Amanda Kogsta har haft fuld fart på sin karriere i hotelbranchen, siden hun dimitterede fra professionsbacheloruddannelsen international hospitality management på Cphbusiness i 2018.

Direkte efter uddannelsen fik hun fast job på Tivoli Hotel, og i dag er hun ansat i den store hotelkæde Nordic Choice Hotels som Senior Financial Accountant på luksushotellet Villa Copenhagen.

- Jeg har allerede prøvet lidt af hvert i hotelbranchen og har været megaglad for mine arbejdspladser. Det er spændende at være en del af en så stor koncern som Nordic Choice Hotels, og det åbner mange muligheder for min fremtid i branchen. Så jeg er rigtigt glad for, hvordan min karriere er gået indtil nu, siger hun.

Amanda Kogsta
29-årige Amanda Kogsta havde altid drømt om et job i servicebranchen og valgte derfor at uddanne sig til serviceøkonom på Cphbusiness.

Uddannelsen hjalp hende frem i branchen

Interessen for at arbejde med service og oplevelser begyndte tidligt for Amanda Kogsta, som var tjener, guide, butiksassistent og receptionist på et hotel, før hun begyndte at studere på Cphbusiness.

- Jeg har altid været sikker på, at jeg ville arbejde inden for service. Min store drivkraft er at være i kontakt med kunder og sikre dem de bedst mulige oplevelser, så jeg søgte en uddannelse, som kunne bringe mig hurtigere opad i branchen, fortæller hun.

Derfor begyndte Amanda Kogsta på erhvervsakademiuddannelsen serviceøkonom i 2014, inden hun læste videre på professionsbacheloruddannelsen international hospitality management.

Uddannelserne var meget praktiske, og undervisningen var ofte baseret på virkelige cases fra servicebranchen. Jeg kunne tage det, jeg lærte, direkte med ud på min arbejdsplads, og det var jeg allergladest for.
Amanda Kogsta
Senior Financial Accountant
Villa Copenhagen

Læs mere om erhvervsakademiuddannelsen serviceøkonom og professionsbacheloruddannelsen international hospitality management her:


Er rustet til mange forskellige jobs

Amanda Kogsta var i praktik på Tivoli Hotel i København på begge uddannelser. Først i receptionen og siden i hotellets projektafdeling, hvor hun blandt andet arbejdede med kunderelationer og udviklede hotellets børnekoncept.

Hun blev fastansat på Tivoli Hotel og havde stillingerne Guest Relations & Project Coordinator samt Concept Developer, inden hun søgte videre.

- Min tid på Tivoli Hotel var enormt spændende, og jeg udviklede mig meget. Men jeg besluttede, at jeg ville prøve at arbejde mere med økonomi inden for hotelbranchen i stedet. Derfor søgte jeg en stilling som Revenue Assistant i Nordic Choice Hotels og fik jobbet, fortæller Amanda Kogsta, som i sin nye stilling skulle beskæftige sig mere med tal end med kundekontakt.

- Nu var jeg pludselig i en ny og kæmpestor koncern med helt nye arbejdsopgaver. Alt var nyt, men min erfaring og viden fra mine andre stillinger kunne jeg også bruge her, siger hun og fortsætter:

- På uddannelsen på Cphbusiness lærte jeg om både kommunikation, ledelse og økonomi. Den viden har jeg kunnet bruge i alle de stillinger, jeg har haft, og jeg følte mig også godt klædt på til mit nye eventyr i økonomiafdelingen på hotellet Villa Copenhagen, hvor jeg virkeligt trives i dag.


Læs mere om Cphbusiness’ fuldtidsuddannelser her:


Villa Copenhagen
På Cphbusiness fik Amanda Kogsta værktøjer til at arbejde både helt tæt på hotelgæsterne i receptionen og i kulissen med fx økonomi og konceptudvikling.

Branchen ser lys for enden af corona

Som Senior Financial Accountant har Amanda Kogsta i dag en stor del af ansvaret for Villa Copenhagens regnskaber. Hun betaler fakturaer, bogfører indbetalinger og sørger for, at hotellet overholder deadlines i forbindelse med kontrol af varelager, afstemning og rapportering om det månedlige regnskab til hovedkontoret i Oslo.

Hotelbranchen led et knæk under coronakrisen, men Amanda Kogsta tænker positiv om fremtiden.

- Folk ser lys for enden nu, og der er mere positivitet, end der har været længe. Vi elsker jo alle sammen servicen og at skabe glæde for gæsterne, som heldigvis begynder at komme tilbage nu, siger Amanda Kogsta og fortsætter:

- Jeg glæder mig i hvert fald meget til min fremtid i hotelbranchen.

Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels er en af nordens største hotelkoncerner med mere end 200 hoteller i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Luksushotellet Villa Copenhagen, hvor Amanda Kogsta arbejder, er et af Nordic Choice Hotels hoteller.

Læs mere på Nordic Choice Hotels website her: Nordic Choice Hotels

 

Villa Copenhagen
I dag er Amanda Kogsta blandt andet ansvarlig for regnskaber på luksushotellet Villa Copenhagen.