Ida læser sportsmanagement og slog rekord til OL: – Det var surrealistisk

Ida Kathrine Karstoft studerer sportsmanagement på Cphbusiness og var en del af det danske stafetlandshold, der slog den danske rekord til OL i Tokyo. Når atletikkarrieren er ovre, planlægger hun at skulle arbejde med sport.

08. oktober 2021

Ida Kathrine Karstofts vej ind i atletik var atypisk. Hun spillede nemlig fodbold på kontrakt i Brøndby IF og havde gjort det i halvandet år, men da en atletiktræner opdagede og kontaktede hende i 2016, droppede hun fodbolden, og i 2017 gik hun i stedet i gang med atletikken.

Og Ida Kathrine Karstoft havde kun deltaget i atletikkonkurrencer i få måneder, før hun blev udtaget til atletiklandsholdet i disciplinen 200 meter løb og stafetlandsholdet.

Senere kvalificerede hun sig til de olympiske lege (OL) i Tokyo, hvor hun repræsenterede Danmark i fire gange 100 meter stafet for kvinder.

Kvalifikationen til OL var den største lykkerus, og rent faktisk at være en del af OL var surrealistisk og en kæmpe oplevelse. Det er stadig svært at sætte ord på, da det er det, man går efter, og det største, man kan opnå inden for atletik.
Ida Kathrine Karstoft
Studerende
Sportsmanagement

Til OL i Japan i august 2021 slog hun sammen med Astrid Glenner-Frandsen, Emma Beiter Bomme og Mathilde Uldall Kramer den danske rekord med en tid på 43,51 sekunder.

– Det er femte gang, at vi slår den, og forhåbentlig er det ikke sidste gang. For vi vil alle sammen gerne have den et stykke længere ned, siger 25-årige Ida Kathrine Karstoft.

Prioriteringer, disciplin og gode undervisere og studiekammerater har gjort det muligt

Samtidig med at være en del af atletiklandsholdet studerer Ida Kathrine Karstoft på professionsbacheloruddannelsen sportsmanagement på Cphbusiness, hvor hun også har læst erhvervsakademiuddannelsen markedsføringsøkonom.

Atletikkarrieren fylder meget, og det kræver planlægning at få den til at passe med studiet, forklarer hun:

– Da jeg ofte rejser med atletik, har det krævet, at jeg har måttet prioritere min tid rigtigt og være disciplineret. Og så har jeg heldigvis haft nogle gode undervisere og studiekammerater, der har været med til at hjælpe mig på vej og været fleksible, så det hele kan hænge sammen.


Læs mere om professionsbacheloruddannelsen sportsmanagement og erhvervsakademiuddannelsen markedsføringsøkonom på cphbusiness.dk her:

Sportsmanagement | Cphbusiness
Markedsføringsøkonom | Cphbusiness


Planlægger at arbejde med sport efter atletikken

Det var ikke tilfældigt, at valget faldt på Cphbusiness, da Ida Kathrine Karstoft besluttede sig for en videregående uddannelse.

Jeg valgte Cphbusiness, fordi jeg følte, at her er en forståelse for sporten, og da det er inden for sportsverdenen, at jeg bruger det meste af min tid, er uddannelsen sportsmanagement helt oplagt for mig.
Ida Kathrine Karstoft
Sportsmanagement

Professionsbacheloruddannelsen sportsmanagement har fokus på fx marketing, eventmanagement, organisation og udvikling i sports-, event- og fritidssektoren.

Og når atletikkarrieren er ovre, regner Ida Kathrine Karstoft også med at skulle arbejde med sport.

– Det er inden for sportsverdenen, at jeg har alle mine personlige kompetencer. Uddannelsen sportsmanagement støtter helt vildt godt op om min profil og det, jeg har at bidrage med. Samtidig er det den vej, jeg tænker at gå efter min aktive karriere, siger hun.


Læs mere om Cphbusiness' fuldtidsuddannelser på cphbusiness.dk her:

Erhvervsakademiuddannelser | Cphbusiness
Professionsbacheloruddannelser | Cphbusiness