Simon står bag jysk restaurant i København: – Vi har fat i noget rigtigt

Simon Rud Jensen er uddannet kok og tog en uddannelse på Cphbusiness, fordi han ville arbejde med strategi og konceptudvikling i servicebranchen. Uddannelsen gav ham forretningsforståelse og strategiske værktøjer, som han har brugt til at stifte og udvikle restauranten Spisebar Knøw.

01. oktober 2021

– Det er både spændende, hårdt og sjovt at bygge et koncept op fra bunden. Vi har knoklet på højtryk og gør det stadig, men folk er heldigvis sindssygt glade for restauranten, og mange kommer igen – så det er arbejdet værd.

31-årige Simon Rud Jensens restaurant Spisebar Knøw slog dørene op første gang i november 2020 i København. Han er oprindeligt uddannet kok, men dimitterede i 2019 fra professionsbacheloruddannelsen international hospitality management på Cphbusiness, hvor han også har læst erhvervsakademiuddannelsen serviceøkonom.

Uddannelsen har hjulpet ham på iværksættereventyret med Spisebar Knøw, hvor han i dag er driftschef.

Ville ud af køkkenet for at udvikle strategier og koncepter

Simon Rud Jensen uddannede sig til kok i 2015 og arbejdede siden på forskellige restauranter i Aarhus, København og Valencia i Spanien.

Men en dag besluttede han sig for, at han ville ud af køkkenet og prøve noget nyt.

– Det var fedt at arbejde i servicebranchen, men jeg drømte om fx at udvikle strategier og koncepter i stedet for at stå i frontlinjen som kok. Derfor søgte jeg ind på uddannelsen serviceøkonom og senere overbygningen international hospitality management, siger Simon Rud Jensen.


Læs mere om erhvervsøkonomuddannelsen serviceøkonom og professionsbacheloruddannelsen international hospitality management på cphbusiness.dk her:


Takkede ja til vennernes iværksættereventyr

Simon Rud Jensens plan var at arbejde med restaurantdrift- og udvikling i hotelbranchen, og derfor var han i praktik på to hoteller under uddannelsen. Først på et hotel i New York og siden på Hotel d'Angleterre i København.

Men coronakrisen ramte den danske hotelbranche, samtidig med at Simon Rud Jensen dimitterede fra Cphbusiness, så han måtte tænke i andre baner.

– To af mine kammerater planlagde at åbne en restaurant i København og spurgte, om jeg ville være med på deres iværksættereventyr. Det lød superspændende, så jeg takkede ja, fortæller han.

Restauranten hedder Spisebar Knøw og er en nordisk spisebar med jyske rødder, forklarer Simon Rud Jensen:

– Vi ville skabe et hyggeligt åndehul midt i København, hvor meget ellers er præget af turisme og kædekoncepter. Spisebar Knøws koncept er mere jordnært, og vi bruger primært jyske råvarer i høj kvalitet, mens prisen holder sig på et niveau, de fleste kan være med på.


Læs mere om Spisebar Knøw på restaurantens website her: Spisebar Knøw


Blev lukket ned af corona, men er godt i gang igen

Som driftschef på Spisebar Knøw er Simon Rud Jensen ansvarlig for restaurantens daglige drift, personalestyring og vagtplanlægning, og han udvikler også menuen.

Det kokkefaglige havde jeg på plads i forvejen. Men på Cphbusiness fik jeg forståelse for virksomhedsøkonomi, ligesom jeg fik værktøjer til at arbejde strategisk og lægge en forretningsplan. Det har jeg stor glæde af på Spisebar Knøw.
Simon Rud Jensen
Driftschef
Spisebar Knøw

Spisebar Knøw fik en hård start, for blot tre uger efter åbningen blev alle danske restauranter tvunget til at lukke på grund af corona

– Men nu er vi godt i gang igen. Det kører bedre uge for uge, og vi får supergod respons fra gæsterne. Så vi har uden tvivl fat i noget rigtigt, siger Simon Rud Jensen, som er spændt på, hvad projektet kan drives til.

– Jeg drømmer om, at restauranten bliver en selvkørende succes, så jeg kan trække mig ud i kulissen og gå i gang med flere spændende projekter. Men lige nu handler det om at få sat Knøw-skibet ordentligt i vandet. Og vi er godt på vej, slutter han.


Læs mere om Cphbusiness' fuldtidsuddannelser på cphbusiness.dk her: