Coronavirus: Status på Cphbusiness (27. jan. 2022)

Du finder her al den generelle information om corona-situationen, du har brug for, uanset om du vil søge ind på Cphbusiness, er studerende på en fuldtids- eller deltidsuddannelse, eller du er medarbejder.

Når du er optaget på en uddannelse, vil du få mere specifik information.

21. december 2021

Opdateret 27. januar 2022

Alle fag og uddannelser gennemføres planmæssigt

I efteråret og vinteren 2021 vil al undervisning på Cphbusiness foregå som et mix af fysisk fremmøde og onlineundervisning.

Du kan derfor fortsat tilmelde dig fag på vores uddannelser.

Forholdsregler på Cphbusiness’ fysiske afdelinger

Vi ønsker, at du som studerende mærker mindst muligt til den ændrede situation. Derfor holder vi os på forkant med udviklingen og gør det nemt for dig at overholde sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Coronapas på Cphbusiness

Som udgangspunkt skal du til og med 31. januar 2022 fremvise et gyldigt coronapas i forbindelse med fremmøde på Cphbusiness.

Såfremt dit coronapas er blevet inddraget i forbindelse med smitte med corona, må du godt møde op til undervisning på Cphbusiness, såfremt din isolation er overstået ud fra ét af nedenstående kriterier:

Selvisolation ved positiv PCR-test kan ophæves:

  • Når betydelige symptomer ophører (fx feber, vedvarende hoste mm.)
  • 4 døgn efter testen blev taget, hvis man ikke har haft symptomer eller kun har haft lette symptomer (fx kriller i halsen)

Læs mere om reglerne for isolation

Du skal I så fald medbringe dit positive pcr-resultat, når du møder op til undervisning og forklare situationen, når du bliver bedt om at fremvise coronapas.

Krav om mundbind eller visir på Cphbusiness

Der er til og med 31. januar 2022 krav om brug af mundbind eller visir, når du befinder dig på Cphbusiness.

  • Kravet gælder for alle gæster, studerende, ansatte mv.,der færdes indendørs på fællesarealer, fx i kantiner, men ikke i forbindelse med undervisning og eksamener.
  • Mundbind eller visir kan fjernes helt eller delvist, hvis der er en anerkendelsesværdig årsag til det, fx ved indtagelse af mad og drikke.

Eksamen

Det er ved vinter eksaminerne 2021 ikke muligt at overvære andres eksaminer, da vi ønsker at reducere risikoen for smitte.

Smittetilfælde på Cphbusiness

Vi forventer, at alle studerende følger sundhedsmyndighedernes generelle retningslinjer for forebyggelse af smittespredning, og at I tager hensyn til hinanden. Er du syg, eller har du symptomer, skal du blive hjemme og følge sundhedsmyndighedernes og din læges anbefalinger. Tester du positiv for corona, er det vigtigt, at du oplyser Cphbusiness herom. Du kan skrive til os på corona@cphbusiness.dk.

Får vi smittetilfælde på Cphbusiness, foretager vi i hvert enkelt tilfælde en konkret vurdering af behovet for at sende det pågældende hold hjem. Undervisningen vil fortsætte online, indtil vi har sikret os, at I kan vende tilbage uden smitterisiko.

Vi anbefaler kraftigt, at man downloader app'en smitte|stop, fordi den gør det muligt at inddæmme eventuelle smittekæder hurtigt og effektivt.

Risikogrupper og utryghed ved fysisk fremmøde

Tilhører du en risikogruppe, eller er du bekymret for at deltage i fysisk undervisning, skal du kontakte studievejledningen. Så finder vi sammen en løsning på, hvordan studieaktiviteterne alternativt kan gennemføres.

Zoom og sikkerhed

Cphbusiness bruger Zoom til den del af undervisningen, som foregår online, da det er en både sikker og brugervenlig platform. Vi har rigtig gode erfaringer med Zoom fra forårssemestret. Vores Zoom-installation kører på en fysisk server i Danmark, og alle undervisere bruger Zoom med Cphbusiness-login. Det betyder, at adgangen til Zoom er sikret på samme måde som vores andre systemer.

Efter- og videreuddannelse

Du kan fortsætte din deltidsuddannelse uhindret og tilmelde dig fag, præcis som du plejer.

Fuldtidsuddannelser

Du kan fortsætte din fuldtidsuddannelse uhindret. 

Studerende

Som studerende på Cphbusiness, er det vigtigt, at du holder dig orienteret om din konkrete situation i Moodle.

Vær opmærksom på, at eventuelle udlandsrejser i sommerferien kan påvirke din mulighed for at få adgang til Cphbusiness i op til 14 dage efter hjemkomst. Læs mere på Moodle.

Bliv ved med at passe på hinanden

Nye studerende

Hvis du netop er optaget på Cphbusiness, skal du holde dig orienteret på Moodle. Læs mere under Information til nye studerende.

Medarbejdere

Som medarbejder på Cphbusiness skal du holde dig orienteret på intranettet.

Kontakt Cphbusiness

Har du spørgsmål til fuldtids- eller deltidsuddannelserne på Cphbusiness, er du meget velkommen til at kontakte os.