Finansbachelor vinder Årets Cphbusinesspraktik 2022/2023

Finansbachelorstuderende Sofie Møller Rusbjerg og Nykredit, Storkunder København har vundet prisen for årets praktikophold på Cphbusiness.

26. april 2023

- Jeg er så glad for at vinde Årets Cphbusinesspraktik. Det er virkeligt noget, som Nykredit fortjener, fordi de har lagt en kæmpe indsats i mit praktikforløb. Så det er jeg virkeligt glad for at kunne give dem.

Sådan sagde Sofie Møller Rusbjerg, da hun netop havde vundet Årets Cphbusinesspraktik 2022/2023 for sit praktikophold i Nykredits afdeling for større kunder i København.

Finalen for Årets Cphbusinesspraktik blev afholdt mandag den 24. april 2023 på Cphbusiness Nørrebro, hvor juryen fik mulighed for at høre de fem finalister fortælle om deres praktikophold og stille opfølgende spørgsmål.

Mød alle finalisterne her: Finalisterne til Årets Cphbusinesspraktik 2022/2023 er fundet

Et ekstra gear

Alle de fem praktikophold var af meget høj kvalitet, og det var tydeligt at mærke, at de var udvalgt blandt flere end 70 indstillinger, fortæller jurymedlem Nikolaj Lubanski fra Copenhagen Capacity.

Sofie Møller Rusbjergs praktikophold i Nykredit havde dog et ekstra gear sammenlignet med de fire andre finalister, fortæller han.

– Både i systematik og i den måde, som de har matchet og fundet hinanden på. Og vi synes, at det er flot, at en så stor og velrenommeret virksomhed tillader en praktikant at komme ind og bidrage med sin viden og få mulighed for at påvirke, siger han.

Det gode match hyldes

Årets Cphbusinesspraktik hylder det gode praktikophold, som opstår i matchet mellem praktikant og praktikvirksomhed, og i sidstnævnte er der stor glæde over både nomineringen og den endelige pris.

- Vi er meget beærede og stolte. Det er en god nyhed at få, og jeg er selvfølgelig stolt både på Sofies vegne, Nykredits vegne og mine egne. Det er et stort skulderklap for os at få, at hun har haft et godt forløb og har været glad, siger Mads Fuglsang, der er storkunderådgiver i Nykredit og har fungeret som mentor for Sofie Møller Rusbjerg under praktikopholdet.

Det er de studerende selv, der har indstillet deres praktikophold til Årets Cphbusinesspraktik 2022/2023, hvis de mener, at det har været særlig godt.

Praktikken spiller en central rolle i koblingen mellem uddannelse og erhvervsliv, og mens praktikken er obligatorisk på alle uddannelser, så er det ganske frivilligt at indstille éns praktikophold til Årets Cphbusinesspraktik.

National finale i København

Ved at indstille deres praktikophold har de studerende været med til at sætte fokus på det gode praktikophold, og det kan inspirere til endnu bedre praktikophold i fremtiden til glæde og gavn for både studerende og virksomheder.

Den inspiration får et endnu større talerør, når vinderne fra landets otte erhvervsakademier mødes til den nationale finale den 23. maj 2023 på Scandic Kødbyen i København.

Her skal Sofie Møller Rusbjerg igen præsentere sit praktikophold i Nykredit – denne gang for den nationale jury - og måske gå derfra med titlen som Årets Erhvervsakademipraktik.