- Den, der stopper med at udvikle sig, stopper med at være god

Butikschef René Gaarden fra Lidl læser diplomuddannelsen i ledelse på Cphbusiness. Lederuddannelsen har gjort ham mere tryg ved at træffe beslutninger, og han bruger sine nye værktøjer hver dag.

03. maj 2021

Som butikschef i dagligvarekæden Lidl i Hillerød sætter 38-årige René Gaarden rammerne for 23 ansatte.

For at udvikle sine lederevner og fortsat være den bedst mulige chef er han i gang med diplomuddannelsen i ledelse på Cphbusiness, hvor han tidligere har færdiggjort en akademiuddannelse i ledelse.

- I Lidl har vi en talemåde, der lyder: Den, der stopper med at udvikle sig, stopper med at være god. Jeg nyder at dygtiggøre mig, og jeg kan mærke, at uddannelsen har gjort mig til en bedre chef, fortæller René Gaarden, som læser ledelse sideløbende med jobbet og har undervisning hver anden uge.

Er blevet mere sikker i sin usikkerhed

Da René Gaarden for fem år siden blev ansat i Lidl, besluttede han sig for at færdiggøre akademiuddannelsen i ledelse, som han var begyndt på nogle år forinden. Og da han så den forskel, uddannelsen gjorde, var der ingen tvivl om, at han ville læse videre på diplomuddannelsen.

Én af de største forskelle er, at jeg er blevet mere sikker i min usikkerhed. Jeg har lært, at det er okay at være usikker på visse beslutninger, og jeg er derfor mere tryg i de beslutninger, jeg træffer i dag. Blandt andet fordi jeg nu har teorien på plads.
René Gaarden
Butikschef
Lidl

Lidl støttede op om René Gaardens ønske om at læse videre, da dagligvarekæden kunne se, at hans faglige udvikling skabte værdi for organisationen, fortæller han.

- Jeg bruger det, jeg lærer på uddannelsen, hver dag på jobbet. Uanset om det handler om planlægning, de daglige dialoger med medarbejderne eller bare de refleksioner, jeg gør mig, siger René Gaarden og fortsætter:

- På grund af mit faglige fundament indgår jeg nu i dialoger med mine egne chefer om ledelse og sparrer med dem om diverse problemstillinger. Derudover er det utroligt givende for mig at bringe noget af det, jeg lærer på uddannelsen, videre til mine mellemledere i butikken, så de bliver endnu dygtigere.


Læs mere om Cphbusiness’ efter- og videreuddannelser i ledelse her:


Ledelse er ikke bare et job

Efter planen bliver René Gaarden færdig med diplomuddannelsen i ledelse i efteråret 2021. Men det betyder ikke, at hans udvikling og uddannelse stopper.

- For mig er ledelse ikke bare en uddannelse eller et job. Det er en interesse. Man kan sammenligne det med en fodboldspiller, som lever af at spille fodbold, men samtidig også har sporten som sin interesse, siger han og uddyber:

- Jeg lytter til podcasts om ledelse, deltager i oplæg om ledelse på Cphbusiness og følger med i diverse tidsskrifter for at holde mig opdateret. Jeg håber, jeg kan fortsætte min udvikling mange år frem, siger René Gaarden, som drømmer om at læse en master i positiv psykologi.


Cphbusiness tilbyder flere forskellige efter- og videreuddannelser. Læs om dem her: Videreuddannelse og efteruddannelse | Cphbusiness


Rene Gaarden foran Cphbusiness
38-årige René Gaarden læser diplomuddannelsen i ledelse på Cphbusiness Søerne.