Fra praktikant til drifts- og projektchef i Dagrofa

Hårdt arbejde, målrettethed og en uddannelse fra Cphbusiness har gjort, at Mads Nielsen allerede som 25-årig kunne kalde sig drifts- og projektchef i dagligvarekoncernen Dagrofa.

05. maj 2021

Mads Nielsen har ikke set sig tilbage, siden han som studerende på Cphbusiness var i praktik i dagligvarekoncernen Dagrofa.

Praktikken blev startskuddet til en effektiv tur op ad rangstigen, og fire år senere blev han i en alder af 25 år drifts- og projektchef i Dagrofa, der blandt andet står bag dagligvarekæderne MENY, SPAR og Min Købmand.

- Jeg har haft travlt, og jeg er selv overrasket over, hvor hurtigt jeg er nået hertil. Men rejsen har været sjov, og jeg nyder at arbejde hårdt og udvikle mig samtidig, siger Mads Nielsen, som i dag er 26 år.

Han dimitterede i 2017 fra professionsbacheloruddannelsen international handel og markedsføring på Cphbusiness, hvor han også har læst erhvervsakademiuddannelsen markedsføringsøkonom.

Praktik i en virksomhed er en obligatorisk del af Cphbusiness’ fuldtidsuddannelser, og Mads Nielsen var i praktik i Dagrofa under begge sine uddannelser.

Mads Nielsen
Mads Nielsen er med sine 26 år den yngste i et ledelsesteam i Dagrofa med ansvaret for mere end 400 supermarkeder.

Drevet af branchens miljø og tempo

Kærligheden til retail opstod, da Mads Nielsen var 15 år og flaskedreng i den lokale SPAR i Faxe Ladeplads på Sydsjælland. Han fik gradvist mere ansvar i butikken, hvor han arbejdede i fem år, inden turen gik til København for at studere.

Men afskeden med Dagrofa-koncernen varede altså kun, indtil Mads Nielsen skulle i praktik på studiet.

- Jeg tog kontakt til den daværende koncerndirektør for detailkæderne i Dagrofa og spurgte, om jeg ikke kunne komme i praktik i deres marketingafdeling. Jeg tænkte, at det kunne være fedt at kombinere min praktiske erfaring fra butikken med min nye teoretiske viden. Og samtidig så jeg nogle gode muligheder i at få en fod indenfor i koncernen, fortæller han.

Praktikken førte i første omgang til et studiejob, og siden har Mads Nielsen haft en lang række titler hos Dagrofa: Han kan nemlig skrive både studentermedhjælper, HR-konsulent, projektleder og PA på sit CV.

Og han har fundet sig særdeles godt til rette i koncernen og i branchen.

- Jeg trives i retail på grund af miljøet og det hurtige tempo. Alle er klar på at give den en skalle, uanset om de arbejder i butikken eller på hovedkontoret. Det, vi gør i dag, kan vi se resultatet af i morgen – og det passer enormt godt til mig, fortæller Mads Nielsen.

Spar købmand
Som 15-årig fik Mads Nielsen øjnene op for retail, da han var flaskedreng i den lokale SPAR-købmand.


Læs mere om Cphbusiness’ fuldtidsuddannelser her:


Godt klædt på til det store ansvar

Som drifts- og projektchef i Dagrofa har Mads Nielsen i dag blandt andet ansvar for intern kommunikation samt udvikling af strategi og forretningsplaner for de mere end 400 butikker i SPAR, Min Købmand og Let-Køb.

- Det er et stort ansvar i en forretningsenhed, som omsætter for mere end 6 milliarder kroner årligt og beskæftiger ca. 5.000 medarbejdere i Danmark. Jeg er klart den yngste i ledergruppen, men jeg føler mig alligevel godt klædt på til at tage ansvar – både på grund af den erfaring jeg allerede har, dygtige kollegaer og på grund af min uddannelse, siger han og uddyber:

På Cphbusiness lærte jeg at koble teori og praksis, og jeg fik dyrebar erfaring i praktikken, som gjorde det let at falde til i virksomheden. Jeg kunne gå ind og bidrage og skabe værdi i Dagrofa fra dag ét. Særligt min evne til at forstå en forretningsmodel, skille den ad og bygge den op har været værdifuld.
Mads Nielsen
Drifts- og projektchef
Dagrofa

Mads Nielsen har ikke en fast plan for det næste skridt i karrieren:

- Jeg ved ikke, hvor jeg er om fem år. Men jeg håber at fortsætte i retail og gerne i en lederstilling, siger han.


Se her, hvordan du søger ind på Cphbusiness’ uddannelser: Sådan søger du | Cphbusiness