Lederuddannelse gjorde Rikke bevidst om styrker og svagheder: – Jeg udviklede mig både fagligt og personligt

Rikke Skov Thomas er teamleder i Nomeco og dimitterede fra akademiuddannelsen i ledelse på Cphbusiness i 2020. Uddannelsen gjorde hende bevidst om personlige styrker og svagheder, og det har gavnet hende som leder.

09. september 2021

– Jeg ser ledelse som et håndværk, jeg altid kan blive bedre til. Det handler om at blive bevidst om, hvad jeg gør, og hvilken effekt det har på mine medarbejdere. De mekanismer kender jeg meget bedre i dag, end før jeg tog min lederuddannelse.

Sådan siger 45-årige Rikke Skov Thomas, som i 2020 dimitterede fra akademiuddannelsen i ledelse på Cphbusiness.

Hun tog uddannelsen ved siden af sit job i lægemiddelgrossist og pre-wholesale Nomeco, hvor hun er National Key Account Manager og leder af et kundeserviceteam på fire medarbejdere. Teamet yder specialiseret support til alle danske sygehusapoteker og sygehusdepoter.

Drevet af at få medarbejdere til at trives og præstere

Da Rikke Skov Thomas begyndte sin karriere i Nomeco i 2010, havde hun ikke beskæftiget sig med ledelse før. Hun er uddannet farmakonom (lægemiddelkyndig) og blev ansat som kundeservicekonsulent i virksomheden.

– På et af vores møder spurgte min chef, om jeg havde en leder gemt i mig. Og det kunne jeg mærke, at jeg havde. Ledelse havde tiltalt mig længe, men i det øjeblik indså jeg, hvor meget jeg faktisk brænder for det, fortæller hun.

Derfra udviklede Rikke Skov Thomas og chefen hendes stilling, så hun gradvist fik mere ledelsesansvar, og hun endte som leder i det team, hun var ansat i.

Ledelsesvejen er den helt rigtige for mig. Jeg bliver drevet af at opnå resultater sammen med mine medarbejdere og få dem til at trives og servicere vores kunder på den bedste måde. Gennem min ledelse kan jeg sikre, at mit team er dedikeret og yder en fantastisk service til vores kunder – og det er en stor motivation for mig.
Rikke Skov Thomas
Teamleder og National Key Account Manager
Nomeco

Om Nomeco

Nomeco er den førende lægemiddelgrossist og pre-wholesale i Danmark, og virksomheden sælger medicin til danske privatapoteker og sygehusapoteker.

Læs mere på Nomecos website her: Nomeco A/S.


Værdifuldt at sparre med ledere fra andre brancher

Efter et internt lederkursus i Nomeco spurgte Rikke Skov Thomas sin chef om muligheden for at læse akademiuddannelsen i ledelse på Cphbusiness. Og den idé støttede chefen og virksomheden op om.

Det bedste ved uddannelsen på Cphbusiness var, at undervisningen tog udgangspunkt i praksis frem for tung teori i tykke bøger. Jeg kunne implementere det, jeg lærte, direkte på jobbet, og alle mine eksamensopgaver handlede om aktuelle problemstillinger fra mit arbejdsliv.
Rikke Skov Thomas
Teamleder og National Key Account Manager
Nomeco

Hendes medstuderende kom fra forskellige brancher, og den diverse sammensætning satte hun stor pris på.

– Det var både befriende, sjovt og lærerigt at studere og sparre med ledere fra andre verdener end min egen, og vi endte med at få et rigtigt godt sammenhold, siger hun.


Læs mere om Cphbusiness' efter- og videreuddannelser i ledelse på cphbusiness.dk her:


Har gavnet at blive klogere på personlige styrker og svagheder

Udover de faglige fremskridt har uddannelsen haft betydning for Rikke Skov Thomas' personlige udvikling.

– Vi lavede blandt andet personlighedstests, som vi analyserede i undervisningen, og her blev jeg klogere på min egen dømmekraft, ligesom jeg blev mere bevidst om mine personlige styrker og svagheder. De indsigter betyder rigtigt meget – både på jobbet og i mit privatliv, siger hun og fortsætter:

– Fx er jeg af natur ekstrovert og taler rigtigt meget. Men i dag er jeg blevet bedre til at lytte aktivt og analysere, hvad mine medarbejdere siger og mener – også i situationer, hvor der er noget på spil.

Uddannelsen er en god investering for både medarbejder og virksomhed

I 2020 dimitterede Rikke Skov Thomas fra akademiuddannelsen i ledelse, og ikke længe efter blev store dele af landet lukket ned på grund af coronakrisen. Det betød, at hendes afdeling ligesom mange andre måtte omstille sig til onlinemøder og hjemmekontorer.

– Nu glæder jeg mig til at se mine medarbejdere og bruge mine ledelsesværktøjer endnu mere, siger Rikke Skov Thomas.

Hun har et råd til alle, der overvejer at tage en uddannelse i ledelse:

– Spørg din virksomhed om mulighederne, for jeg er sikker på, at de fleste er med på idéen. Uddannelsen styrker dine kompetencer, og det er en kanongod investering både for dig selv og virksomheden.


Cphbusiness tilbyder flere forskellige efter- og videreuddannelser inden for fx ledelse, kommunikation og markedsføring. Læs om dem på cphbusiness.dk her: Videreuddannelse | Cphbusiness.