25-årig afdelingsleder i Salling Group: – Jeg brænder for at udvikle mig og mine medarbejdere

Laura Ranch Andersen er leder i en afdeling på 130 mennesker i Bilka i Hillerød. Ved siden af jobbet læser hun en akademiuddannelse i ledelse på Cphbusiness, og uddannelsen har klædt hende godt på til det store ansvar. Særligt sparringen med andre ledere er en gevinst.

22. marts 2022

På trods af sin unge alder kunne 25-årige Laura Ranch Andersen sidste år fejre 10-års jubilæum i dagligvarekoncernen Salling Group. Siden hun som 15-årig begyndte som deltidsansat i Bilka i Hillerød, har hun arbejdet sig op ad rangstigen, og i dag er hun afdelingsleder i varehusets Customer & People-afdeling med 130 medarbejdere.

For at udvikle sine lederkompetencer læser Laura Ranch Andersen akademiuddannelsen i ledelse på Cphbusiness sideløbende med sit job.

- Som leder har jeg et stort ansvar over for mine medarbejdere. Jeg skal sørge for, at de har de bedste vilkår for at klare opgaverne, og at de samtidig trives og udvikler sig. Derfor er det vigtigt for mig at få ledelsesværktøjerne på plads, siger hun.

Føler sig godt klædt på til ledelsesansvaret

Selvom Laura Ranch Andersen på kort tid har fået ledelsesansvar i Bilka, var det ikke altid den vej, pilen pegede. Efter gymnasiet begyndte hun på DTU (Danmarks Tekniske Universitet), men på tredje semester besluttede hun, at uddannelsen ikke var den rette for hende.

I stedet fik hun muligheden for at blive management trainee i Bilka Hillerød, som er en toårig elevuddannelse.

- Jeg kastede jeg mig ud i det og blev hurtigt sindssygt glad for, at jeg gik den vej, fortæller hun.

Uddannelsen førte til et job som teamkoordinator i Customer & People-afdelingen, som hun siden vekslede til stillingen som afdelingsleder.

- Jeg har hurtigt fået meget ansvar, og det trives jeg rigtigt fint med. Jeg føler mig godt klædt på til jobbet. Både fordi Salling Group er gode til at støtte mig, men i høj grad også på grund af de værktøjer, jeg allerede har fået fra Cphbusiness.


Læs mere om Cphbusiness’ efter- og videreuddannelser i ledelse her:


Laura Ranch Andersen

Får stort udbytte af sparring med andre på lederuddannelsen

Laura Ranch Andersen afsluttede i juni 2021 sit første fag på Cphbusiness, som var organisation og arbejdspsykologi.

Faget gjorde mig mere bevidst om min kommunikation til mine medarbejdere, og jeg lærte meget om, hvordan jeg bedst motiverer dem. De er ikke nødvendigvis drevet af det samme, som jeg er, og derfor skal jeg trykke på nogle andre knapper.
Laura Ranch Andersen
Afdelingsleder
Bilka, Salling Group

Særligt sparringen med de andre studerende har været en positiv oplevelse.

- Gennem min karriere har jeg nærmest kun sparret med kolleger fra Salling Group, men på Cphbusiness går jeg på hold med ledere fra både små og store virksomheder i mange forskellige brancher. Det er utroligt spændende at høre deres perspektiver, og det gør, at jeg i dag kan se problemstillinger fra flere vinkler, siger Laura Ranch Andersen.

Brænder for at udvikle sig selv og andre

Laura Ranch Andersen planlægger enten at læse strategisk lederskab eller ledelse i praksis for unge som sit næste fag på Cphbusiness, hvor hun er fast besluttet på at tage en hel akademiuddannelse i ledelse.

- Den udvikling, jeg gennemgår, gør en stor forskel i mit job – både for mig selv og mine medarbejdere. Og jeg brænder rigtigt meget for at udvikle mig selv og dem, siger Laura Ranch Andersen, som føler, at hun er endt på den helt rette karrierehylde.

- Jeg er ikke i tvivl om, at ledelsesretningen er den rigtige for mig, så jeg glæder mig til at dygtiggøre mig endnu mere, slutter hun.


Cphbusiness tilbyder flere forskellige efter- og videreuddannelser inden for fx ledelse, kommunikation og markedsføring. Læs om dem her:

Videreuddannelse | Cphbusiness