Praktikken blev vejen til Leanders første job inden for e-handel

Leander Hill Petersen færdiggjorde i januar uddannelsen i e-handel, der har givet ham brugbar teori og konkrete digitale redskaber. Kompetencer fra uddannelsen, som han allerede nu får fuldt udbytte af på arbejdsmarkedet.

03. maj 2022

- Alt efter mine arbejdsopgaver bruger jeg forskellige bidder fra undervisningen på Cphbusiness. Når jeg har arbejdet med fx e-mailmarketing, har jeg kunnet bruge supermeget af det, som vi har lært om advanced digital marketing og content marketing.

Sådan siger 24-årige Leander Hill Petersen. Han dimitterede fra professionsbacheloruddannelsen i e-handel på Cphbusiness i januar og har siden fået fast job i virksomheden Conference Manager, der udvikler online tilmeldingssystemer.

To uddannelser der supplerer hinanden

Udover professionsbacheloruddannelsen i e-handel er Leander Hill Petersen dimittend fra erhvervsakademiuddannelsen logistikøkonom. Den uddannelse valgte han, fordi han godt kunne lide tanken om at hjælpe virksomheder med at optimere og effektivisere deres forretning.

Undervejs fandt han ud af, at man på uddannelsen i e-handel kunne fokusere på kreative muligheder i den digitale verden. Og da Leander Hill Petersen samtidig kunne se, hvordan elementerne fra e-handel kunne supplere det, han lærte på uddannelsen logistikøkonom om fx optimering, valgte han også at gå e-handel-vejen.


Læs mere om erhvervsakademiuddannelsen logistikøkonom og professionsbacheloruddannelsen e-handel her:


Leander blomstrede i praktikken

I løbet af uddannelsen skulle Leander Hill Petersen i praktik, og han endte med at få en praktikplads hos blomstervirksomheden Interflora.

- Jeg følte mig rigtigt godt klædt på, da jeg kom i praktik. De fortalte mig, at jeg var utroligt dygtig, og at jeg vidste meget mere, end de havde regnet med. Det var rart at høre.

I praktikken lærte Leander Hill Petersen også, at der ikke altid var så god tid til at løse opgaverne som på Cphbusiness. Al den viden, som han havde fra klasseværelset, skulle nu bringes i spil på en anden måde. Teorien blev aktiv baggrundsviden, som han kunne bruge til at løse konkrete arbejdsopgaver.

Jeg synes, at underviserne på e-handel har været rigtigt gode til få os ind i en tankegang, som drejer os henimod, hvad vi skal lave, når vi kommer ud på arbejdsmarkedet. De har været gode til at finde cases, som mindede om nogle, som vi kunne få, når vi kom ud og arbejde på et tidspunkt
Leander Hill Petersen
Leander Hill Petersen
Professionsbachelor i e-handel
Cphbusiness

Hos Interflora så de det samme. En studerende, som var klar til erhvervslivet. Og kort tid inde i praktikperioden tilbød blomstervirksomheden Leander Hill Petersen en deltidsstilling – og dermed en mulighed for at få relevant erhvervserfaring, mens han færdiggjorde de sidste syv måneder af sit studie. Han takkede ja.

LinkedIn blev genvejen til jobmarkedet

Da Leander Hill Petersen dimitterede i januar, fik han via LinkedIn kontakt til virksomheden Conference Manager, der udvikler online tilmeldingssystemer. Her stødte virksomhedens salgsdirektør Claus Buur på Leanders CV, og han kunne lide, hvad han så.

- Unge nyuddannede er ofte mere åbne for input og kan præges en specifik retning, som er til gavn for både medarbejdere og virksomheden. Og så tænkte jeg, at vi havde et rigtigt godt match med Leander, fordi han kommer med noget friskt fra uddannelsen og kommer med nye idéer. Han har fokus på kundeoplevelsen inden for digitalt salg og marketing, og det er præcis dér, hvor vi forsøger at optimere vores forretning, siger Claus Buur fra Conference Manager.

Efter den første kontakt med Conference Manager gik det stærkt. En måned efter den første samtale begyndte Leander i sit nye job, hvor han arbejder med virksomhedens marketingaktiviteter. En stilling med masser af ansvar – hvilket passer Leander Hill Petersen godt.

- Jeg kan godt lide ansvaret og følelsen af at være supervigtig i virksomheden. Jeg har altid været frontløber, og i studietiden var jeg sådan en, der tog faklen og viste, hvor vi skulle hen, siger Leander Hill Petersen.

Leander Hill Petersen

Erhvervserfaringen gjorde en forskel

Jobbet hos Conference Manager er Leander Hill Petersens første, efter han blev færdig med sin uddannelse, og for virksomheden betød den relevante erfaring fra praktikken meget.

- At han havde været ude og mærke efter i andre virksomheder og har mærket, hvad det betyder at sidde i forskellige dele af forretningen. Det er et stort aktiv for en 24-årig, lyder det fra Claus Buur, der fortæller om ansættelsen af Leander Hill Petersen:

- Det er lidt et sats. Både vores CEO og jeg tænkte: Det kan godt være, at han kommer fra en lidt anden baggrund. Han har noget erfaring med digital marketing, men ikke erfaring med business-to-business. Men når man har snilde og noget i bagagen, som Leander har, så er jeg ret sikker på, at han erhverver sig den relevante erfaring ret hurtigt.

Har planer om mere uddannelse

Leander Hill Petersen er en ung mand med ambitioner, og han kan se sig selv som marketingschef i fremtiden. Og selvom han allerede har taget to uddannelser, så regner Leander Hill Petersen ikke med, at hans læringskurve stopper her.

– Jeg er langtfra færdig med at læse. Forskellen er bare, at det nu kommer til at være ved siden af mit fuldtidsjob, siger den ambitiøse dimittend, der allerede har tanker om at supplere de to uddannelser med fx ledelseskurser. 


Læs mere om Cphbusiness' fuldtidsuddannelser og efter- og videreuddannelser her:

Leander Hill Petersen