Ansvar og høje ambitioner driver salgschefen Anders

For salgschef Anders Dahl er lederansvaret naturligt, fordi han altid har haft høje ambitioner for sig selv og andre. Akademiuddannelsen i ledelse har gjort ham mere bevidst om det strategiske perspektiv og modnet ham som leder.

21. februar 2023

- Det fede ved at være leder er, at jeg er med, hvor tingene sker. Med i beslutninger og med til at forme ting. Jeg er ikke gået bevidst efter at blive leder, men når jeg kommer ind i en opgave eller rolle, så går jeg efter at flytte grænser og mål hele tiden.

Anders Dahl er dimittend fra akademiuddannelsen i ledelse på Cphbusiness og salgschef for landmålingsafdelingen hos Geoteam i Ballerup.

Geoteam har 30 medarbejdere og sælger udstyr til landmåling til fx entreprenører, landinspektører, kort- og landmålingsteknikere, museumsfolk, forsvaret, politiet og forskellige styrelser.

I jobbet skal Anders Dahl bringe en kommerciel tankegang ind i Geoteam og undgå, at den skader opfattelsen af landmålerfagligheden hos Geoteams medarbejdere.

- For den er supervigtig og tårnhøj. Der er så meget ansvar forbundet med at være en af dem, der bruger udstyret, og vores kunder vil være sikre på, hvad de laver, siger han.

Anders Dahl

- Ansvaret har været naturligt for mig

42-årige Anders Dahl har været chef, siden han blev udlært i en tøjbutik i Kolding, hvor han blev butikschef. Efterfølgende har han blandt andet været distriktschef/Retail Manager hos qUINT – Kaufmann og Head of Retail hos Deres/Sparkz.

Han har altid haft konkurrencementaliteten i sig og sat ambitiøse mål, fortæller han.

- Jeg tror, at den del af min personlighed har gjort, at jeg er blevet leder. Ansvaret har været naturligt for mig, fordi jeg altid har haft høje ambitioner. Både på mine egne og andres vegne, siger han og fortsætter:

- Jeg kan lide at gå forrest, have ansvar og være med, hvor tingene sker. For mig er ansvar noget, man tager, og ikke noget, man får. Jeg tager ansvar og venter ikke på, at nogen kommer og giver mig det. Det har medvirket til, at jeg er havnet i en lederrolle.

Anders Dahl gik i gang med akademiuddannelsen i ledelse på Cphbusiness, fordi han ville have papir på sine kompetencer og blive bedre til at tænke langsigtet og koble teori på arbejdet som leder.

- Jeg har været mellemleder altid og havde stort set ikke læst noget, siden jeg blev student fra handelsskolen i år 2000. På et tidspunkt kan jeg godt tænke mig at komme højere op, hvor ansvaret bliver tungere. Og for at få adgang til det niveau har jeg brug for at have noget teoretisk at binde mine erfaringer op på, siger han.

Bruger og løser egne udfordringer

I løbet af lederuddannelsen på Cphbusiness har Anders Dahl gjort meget ud af at tage udgangspunkt i relevante udfordringer fra hverdagen som leder i Geoteam.

- I hvert fag har jeg brugt teorien på en aktuel episode eller udfordring og løst den i én eller anden grad. Det har gjort det lettere for mig at tage de teoretiske tanker ind, og på den måde har jeg brugt uddannelsen løbende i min dagligdag, siger han.

I opgaverne på akademiuddannelsen har Anders Dahl blandt andet:

  • Regnet på, om Geoteams økonomi kunne bære at gå fra en til to medarbejdere i en afdeling
  • Optimeret fremgangsmåden i Geoteams ordreklargøringsproces til fordel for virksomhedens sælgere
  • Dykket ned i, hvordan Geoteam skal håndtere og få det optimale ud af en ny lovgivning om digital dokumentation af ledninger i jorden.

Læs mere om akademiuddannelsen i ledelse på Cphbusiness her:
Akademiuddannelsen i ledelse


En mere moden leder

I dag bruger Anders Dahl erfaringerne fra fx faget ledelse i praksis som en platform for, hvordan han er som leder.

Uddannelsen har hjulpet mig med at sætte ord på, hvad jeg gør som leder, og hvilke personlighedstyper jeg skal være opmærksom på. Derfor er jeg blevet mere bevidst om, hvad jeg gør. Studiet har givet mig en helhedsforståelse og gjort mig mere slagkraftig og hurtigere i processer. Både på det personlige, organisatoriske og økonomiske plan.
Anders Dahl
Salgschef
Geoteam

Og han er blevet mere bevidst om det strategiske og langsigtede perspektiv.

- Det gør, at jeg hviler mere i mig selv og er bedre til at sætte grænser og sige nej til opgaver. Og til at huske, at det er et nej til opgaven og ikke et nej til den, der spørger.

På det personlige plan har uddannelsen modnet Anders Dahl og givet ham en masse selvtillid og selvværd, fortæller han.

- Jeg har fået noget på mit CV, og forløbet har vist mig, at jeg er dygtig nok. Det har givet mig mod til at møde folk, netværke og tale og spørge ind. Og til at acceptere, at jeg er ikke perfekt, men jeg er dygtig til det, som jeg vælger at være dygtig til. Det har været megafedt og en kæmpe gave.

Har plantet ansvar og engagement hos kolleger

Uddannelsen har også været med til at plante ansvar og engagement hos Anders Dahls kolleger.

- Jeg er blevet mere åben. Jeg kan godt lide at være forberedt og have styr på tingene, men det kan nogle gange være umuligt, hvis man dækker over et kæmpe område. Jeg har altid frygtet at falde igennem, og der er jeg blevet mere moden og bedre til at sige: "Jeg kan ikke det hele", siger han og fortsætter:

- Så når der fx er en opgave, der kræver en vild detaljesans, så sender jeg den videre til en kollega, der kan lide det. Uddannelsen har gjort os til en meget bedre enhed, fordi flere personer bliver involveret på andre områder end før.

Og det har gjort en stor forskel for Anders Dahl og Geoteam, fortæller han.

Det er selvfølgelig ikke min indsats alene, men som virksomhed er vi, hvor vi er i dag, blandt andet fordi jeg har fået en masse nye ting i min rygsæk og er blevet mere bevidst om, hvad jeg gør som leder. Ledelsesarbejdet bliver man aldrig færdig med, men uddannelsen har hjulpet mig helt vildt.
Anders Dahl
Salgschef
Geoteam

Anders Dahl


Læs mere om Cphbusiness' efter- og videreuddannelser inden for ledelse her: