– Når vi investerer tid i praktikanterne, får vi enormt meget igen

Eventbureauet Eventually, der hjælper store virksomheder med at arrangere events, tager hvert år imod praktikanter fra Cphbusiness. Virksomheden gør en dyd ud af at skabe et praktikforløb, hvor praktikanterne udvikler sig og prøver sig af, og har altid en fastansættelse i kikkerten.

06. maj 2024

- For os er det en fed mulighed at tage imod praktikanter fra Cphbusiness. Vi ved, at når vi investerer tid i praktikanterne, får vi enormt meget igen. De får blod på tanden og ofte lyst til at fortsætte hos os efter praktikken.

Sådan siger Jonas Lysholm, som er Supervisor of Event Operations & Project Manager i eventbureauet Eventually. Han er praktikantansvarlig i virksomheden, der arrangerer, koordinerer og afvikler events for store danske og internationale virksomheder, som hvert år tager praktikanter fra Cphbusiness.

- Praktikanterne kommer med et godt fundament og er gode til at reflektere over, hvordan de bruger deres værktøjer fra studiet hos os. Det betyder ikke alverden, hvor meget erfaring de har, eller om de har et stort kendskab til eventbranchen. Det hele handler om praktikanternes tilgang, motivation og energi. Hvis vi kan mærke, at de vil det, så skal vi nok lære dem resten, siger Jonas Lysholm.


Eventuallys praktikanter fra Cphbusiness studerer på erhvervsakademiuddannelserne service- og oplevelsesøkonom og markedsføringsøkonom samt professionsbacheloruddannelsen international hospitality management.


Undersøger muligheder og udvikler idéer

Eventually har hovedkontor i København, et kontor i Spanien og en enkelt medarbejder i Tyskland.

Praktikanterne fra Cphbusiness har deres daglige gang på hovedkontoret med 40 ansatte, der består af projektkoordinatorer, projektledere, en grafisk afdeling, som laver visuelt design til eventene, og en digital afdeling, som fx står for apps og registreringsløsninger til eventene.

- Vores praktikanter er med til at udvikle idéer og undersøge, hvor og hvordan forskellige events kan foregå. De hjælper ofte til med indkøb og kundekontakt, og hvis de er interesserede i det grafiske, så prøver de også den del, siger Jonas Lysholm.

- Vi giver altid praktikanterne en grundig onboarding, hvor de lærer afdelingerne og kollegerne at kende. Derudover kobler vi dem på et projekt til at starte med, så de bliver en del af et team, som de arbejder tæt sammen med, forklarer han.

Jonas
Eventually arrangerer events over hele verden og har hovedkontor i Magstræde i København.

Praktikanterne er med, hvor det sker

Eventuallys kunder består primært af multinationale virksomheder fra ind- og udland. I Danmark har bureauet flere store kunder inden for medicinalindustrien, og cirka halvdelen af virksomhedens events foregår i udlandet.

Som praktikant får man ikke bare lov at planlægge og forberede. Man får lov til at være med, hvor det sker.

- Vores erfaring er, at praktikanterne lærer meget af at være med til events og hjælpe med at afvikle. Og det giver dem nogle fede oplevelser. Derfor bestræber vi os altid på at få praktikanterne med til så mange events som muligt. Uanset om de er med til at stå i registreringen eller stiller ting op, siger Jonas Lysholm.

Har altid en fastansættelse i kikkerten

Flere af Eventuallys fastansatte projektkoordinatorer og projektledere startede karrieren som praktikanter i virksomheden.

Når vi tager imod praktikanter, har vi altid en fastansættelse i kikkerten. Her er praktikperioden værdifuld både for os og praktikanten, for den betyder, at vi kan sikre, at der er et godt match, og skære hele onboardingprocessen fra.
Jonas Lysholm
Supervisor of Event Operations & Project Manager
Eventually

Tone gik fra praktik til fast job

22-årige Tone Silke Schønemann er tidligere praktikant i Eventually og blev fastansat, kort efter hun dimitterede som service- og oplevelsesøkonom fra Cphbusiness i januar 2023.

I praktikken lavede hun fx research på venues og leverandører, og hun var med til kreative brainstorms på nye projekter, eventafvikling og kundemøder.

- Jeg fik både lov til at arbejde administrativt og kreativt, og jeg lærte ekstremt meget på de tre måneder, fortæller Tone Silke Schønemann, som fremhæver den modtagelse og det onboardingforløb, hun fik hos Eventually.

- Jeg er ofte nervøs i uvante situationer. Men der gik ikke længe, før jeg følte mig tilpas og som en del af holdet. Alle var søde og imødekommende, og jeg fik en rigtigt god velkomst. Jeg var imponeret over det forløb, som Eventually havde skruet sammen, hvor jeg fra start kom rundt i alle afdelingerne og lærte mine nye kolleger at kende, siger hun.

Efter praktikken takkede hun ja til en fast stilling som projektkoordinator, og i løbet af det første år var hun med rundt til events i hele Skandinavien, i Grækenland, i Belgien, på Cypern og to gange i Spanien.

- Det var fedt at gå fra praktik til fast job på et sted, hvor jeg kunne glide direkte ind og løse opgaverne. Og så har noget af det sjoveste været at rejse sammen med teamet og få nogle gode oplevelser sammen, siger Tone Silke Schønemann, som i marts 2024 rykkede videre i karrieren til en stilling som projektkoordinator hos United International Pictures.

Læs mere om Eventually på eventually.dk.

Tone
Tone Silke Schønemann fik fast job i Eventually, kort efter at hun dimitterede fra Cphbusiness.