Inkubatorvirksomheden GamerzClass vinder Startup World Cup i Danmark

E-sportsplatformen GamerzClass fra iværksætterfællesskabet Inkubatoren på Cphbusiness har vundet den regionale udgave af Startup World Cup og skal nu dyste i Prag og i Silicon Valley.

03. april 2019

- Det er et kæmpe skulderklap, og vi kan bruge denne pris til at åbne for nye partnerskaber, siger Victor Folmann, CEO og medstifter af e-sportsplatformen GamerzClass, der vandt den regionale udgave af konkurrencen Startup World Cup den 8. marts 2019.

GamerzClass er udviklet i Cphbusiness' iværksætterfælleskab Inkubatoren, og Victor Folmann er dimittend fra erhvervsakademiuddannelsen markedsføringsøkonom og professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring på Cphbusiness.

Med sejren i Startup World Cup i Danmark har Victor Folmann og virksomheden kvalificeret sig til den europæiske finale i Prag i Tjekkiet og den globale finale i Silicon Valley i USA, hvor de kan vinde henholdsvis en halv og en hel million amerikanske dollars.

Virksomheden tilbyder masterclasses og online coaching inden for e-sport. Til Startup World Cup lagde dommerne vægt på, at virksomhedens koncept er ekstremt skalérbart i den hurtigt voksende e-sportsbranche og er kommet langt på kort tid.

Skal dyste om millioner i Prag og i Silicon Valley

Ved at vinde den regionale konkurrence har GamerzClass kvalificeret sig til Startup World Cup European Continental Finale i Prag den 10. april 2019, hvor virksomheden skal konkurrere om førstepræmien på en halv million amerikanske dollars.

GamerzClass har også kvalificeret sig til Startup World Cup Grand Finale i Silicon Valley i San Francisco i USA den 17. maj 2019 sammen med de andre vindere. Her er førstepræmien en million amerikanske dollars i investorpræmie.

Især den globale finale i Silicon Valley er interessant, da mange kunder og et stort potentiale befinder sig i USA, fortæller CEO Victor Folmann:

- Vores forventning er at få en hel del erfaring og åbne nye døre til amerikanske partnerskaber, så vi kan fokusere endnu mere på at sælge til high schools, colleges og universiteter i USA, siger han.

- Fantastisk flot

Til Startup World Cup i Danmark dystede GamerzClass mod otte andre startups inden for:

  • Bæredygtig indpakning
  • Onboarding
  • Optimering af tax free-shopping
  • Planlægning af hesteaktiviteter
  • FN's udviklingsmål
  • Kundeinddragelse
  • Match af virksomheder og startups
  • Ny reaktorteknologi på energimarkedet

Det er en opsigtsvækkende præstation at vinde så stærk en konkurrence, fortæller lektor Marianne Skærbæk, der har fulgt GamerzClass i Inkubatoren på Cphbusiness:

- Det er fantastisk flot, og vi er meget imponerede, da de konkurrerede mod nogle meget store selskaber med mange ansatte og stor omsætning, siger hun.

- Et helt specielt drive i Inkubatoren

Victor Folmann og GamerzClass sætter pris på at være en del af Inkubatoren på Cphbusiness og fremhæver fællesskabet som en af grundene til, at de har fået succes.

- Der er et helt specielt drive i Inkubatoren, hvor vi alle hjælper og sparrer med hinanden, siger Victor Folmann.

Netop det er idéen med Inkubatoren: At flere virksomheder i samme fællesskab løfter hinanden. Det fortæller Marianne Skærbæk.

- Inkubatoren på Cphbusiness har et fantastisk fællesskab, hvor virksomhederne altid har andre startups at spejle sig i, siger hun.

Det er ikke kun den gode idé, som Inkubatoren fokuserer på. Det er især det gode team og den rette tilgang til at stifte og drive virksomhed, der bliver kigget efter, når virksomheder søger om plads i Inkubatoren, og det er egenskaber, som GamerzClass i den grad besidder, fortæller Marianne Skærbæk.

- De har et fantastisk samarbejde i virksomheden med forskellige kompetencer. De har mod, disciplin og har fået skabt en virksomhedskultur med respekt og drive, siger hun.

Om GamerzClass

Inkubatorvirksomheden GamerzClass tilbyder kurser, masterclasses og online coaching for gamere og er specialiseret i spillene CS:GO, League of Legends, Fortnite og FIFA.

Virksomheden udvikler læringsvideoer i samarbejde med nogle af de bedste e-sportsatleter i verden. Videoerne er for dem, der ønsker at dygtiggøre sig yderligere.

Gennem GamerzClass kan man få adgang til bootcamps, kurser, videoer og guides til de forskellige spil af eksperter på de respektive områder. Både enkeltpersoner og e-sportsakademier benytter sig af virksomheden.

Virksomheden gik i luften i oktober 2018 og har syv ansatte.